McDonald's'tan Gazze'ye 1 milyon dolarlık yardım sözü!

İsrail'in Gazze halkına yönelik zulmümün ardından Türkiye'de protestoların hedefi haline gelen McDonald's Türkiye, Gazze'ye 1 milyon dolarlık insani yardım yapacağını duyurdu. Yardımın ne şekilde, hangi devlet ya da organizasyon eliyle yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ajans Haber / Serdar ÖZTÜRK

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak uyguladığı soykırıma varan saldırıların ardından Türkiye'de protestoların hedefindeki McDonald's'tan kafalarda soru işareti bırakan bir basın açıklaması geldi.

McDonald's Türkiye'nin İsrail firması olmadığını belirtilen duyuruda Gazze halkına 1 milyon dolarlık insani yardım desteği sunulacağı iddia edildi.

Yapılacağı söylenen yardıma dair herhangi bir resmi belge ya da ilgili makamlara sunulan taahhütün olmaması gözlerden kaçmadı.

Yardımın, hangi devlet ya da organizasyon eliyle, ne şekilde yapılacağına ilişkin firmadan henüz bir açıklama gelmedi.

Gazze'de yerlerinden edilen yüz binlerce sivilin açlıkla mücadelesi dünya komuoyunun gündemine gelince, McDonald's Türkiye'nin yaklaşık 4 aydır devam eden zulümle ilgili ilk kez bir adım atma çabası ise dikkatlerden kaçmadı.

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana zincire yeni şubeler eklendi

McDonald’s İsrail'in X hesabından yapılan açıklamada, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana İsrail ordusuna destek amacıyla restoran zincirine 5 şube daha eklendiği belirtildi.

İsrail ordusu mensuplarına yüzde 50 indirim

Aynı açıklamada, McDonald’s'ın İsrail ordusuna ve yaralı İsrail askerlerinin tedavi gördüğü birçok hastaneye yüz binin üzerinde yemek bağışında bulunduğu ve restoranlarına gelen İsrail ordusu mensuplarına yüzde 50 indirim imkanı sağladığı ifade edildi.

 

Yorumlar