İçişleri Bakanlığı'ndan maske genelgesi

İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi. Buna göre, açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırılırken, sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı alanlarda maske zorunluluğu devam edecek.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi.

Bakanlığın genelgesine göre, yeni bir karar alınıncaya kadar sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile her türlü toplu ulaşım aracında maske zorunluluğu uygulanmasına devam edilecek.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

HES Kodu sorgulaması ve PCR test sonucu ibrazı sonlandırıldı

''Maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanması 03.03.2022 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır."

Maske zorunluluğu nerelerde kaldırıldı?

"Bundan böyle açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacaktır."

Maske zorunluluğu nerelerde uygulanmaya devam edecek?

"Öte yandan yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecektir."

Yorumlar