Marmara’da yağış ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinde Marmara Denizi’nde fırtına beklediklerini açıkladı. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması için uyarılar yapılırken, su baskını, ulaşımda aksaklıklar ve yağış anında kuvvetli rüzgar olabileceği ifade edildi.

AKOM’DAN SON DAKİKA UYARISI GELDİ

AKOM’dan gelen açıklamada, özellikle akşam saatlerinde daha çok dikkat edilmesinin gerektiğini belirtti. Marmara bölgesi’nde İstanbul ili haricinde, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Yalova illerinde etkili yağışların olabileceği ifade edildi.

MARMARA DENİZDEN FIRTINA VE ETKİLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Marmara Denizi’nde bugün öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerinden (60-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Gece saatlerinden itibaren fırtınanın etkisini kaybedeceği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denizciler, balıkçılar ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının gerektiği belirtildi.

AKŞAM SAATLERİNDE SICAKLARDA ANİ DÜŞÜŞLER YAŞANACAK

Kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın beklendiği Marmara Bölgesi’nde ani sıcaklıklarda düşüş uyarılarında bulunuldu. Akşam saatlerinden itibaren 4-6 derece hava sıcaklığının birden düşeceği açıklandı.Başta soba, doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri gibi doğal afetlerde de vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar