Mardin'de 4 terörist teslim oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin'de, 25 Mayıs'ta PYD/PKK mensubu 4 terörist, Suriye sınırındaki güvenlik güçlerine silahsız teslim olduğu bildirildi.

Teröristlerin İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

PKK'LI TERÖRİST MİNİBÜSTE EL BOMBALARIYLA YAKALANDI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, jandarma tarafından yapılan yol kontrollerinde bir yolcu minibüsünde 2 PKK'lı terörist el bombalarıyla yakalandı. Teröristlerin sorgularının ardından örgüte yardım ve yataklık yaptıkları suçlamasıyla 5 kişi daha gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği, Çukurca'da el bombalarıyla yaklanan 2 PKK'lı teröristle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 05.06.2018 günü İlimiz Çukurca İlçesi Köprülü Yol Kontrol Noktası'nda durdurulan bir yolcu minibüsü içerisinde yapılan kontrolde 2 bölücü terör örgütü mensubu çantalarında bulunan 4 el bombası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.Yakalanan bölücü terör örgütü mensuplarının ifadeleri doğrultusunda Çukurca ilçe merkezinde belirlenen bir adrese yapılan operasyon neticesinde 5 şahıs bölücü terör örgütüne yardım ettikleri şüphesi ile gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Yorumlar