Manisa'da yarın okullar tatil mi? Manisa Valiliği resmi açıklama!

MANİSA'da yarın okullar tatil mi oldu sorusu gündemde. Manisa'yı vuran fırtına hala etkisini yitirmedi meteoroloji ise teyakkuzda. Veliler ve öğrenciler yarın yani 1 Ekim pazartesi günü Manisa'da okullar tatil mi sorusunun yanıtına kilitlendi. Manisa Valiliğin'nde henüz okullar tatil açıklaması yok.

MANİSA'da okullar yarın tatil mi Manisa Valiliği 1 Ekim pazartesi günü tatil açıklaması geldi mi araştırması bugün veli ve öğrencilerin gündeminde. Haftasonu Manisa'yı etkisi altına alan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Uzmanlar gerekmedikçe vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarılar veriyor. Manisa için her ne kadar kasırga fırtınaya dönüşse de kritik saatler geçmiş değil. Peki fırtına yüzünden yarınManisa'da okullar tatil olur mu Manisa Valiliği'nden henüz tatil açıklaması gelmedi yeni haberler sayfamızda olacak. 

FIRTINANIN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Tropik fırtınanın hareket yönünün değiştiği ve Mora Yarımadası'ndan Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesinin tahmin edildiği bildirildi.

METEOROLOJİ AÇIK AÇIK UYARDI

Ülkemizin batı kıyılarını yarın sabah saatlerinden itibaren etkilemesi beklenilen Orta Akdeniz’de oluşan tropik fırtınanın; bugün yapılan son tahminlerde hareket yönünün değişerek, Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor.

Bu sebeple Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de beklenilen rüzgar şiddeti ve yağış miktarının bir miktar azalması bekleniyor.

Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne’de Pazar günü rüzgar hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının ise m2’ye 50-75 kg civarında gerçekleşeceği, ancak Ege denizinde açıklarda rüzgar hızının 100 km/saat ve üzerinde eseceği, yağışın ise metrekareye 100 kg üzerinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

 Bu tür fırtınaların, yön ve şiddeti değişebildiğinden Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından anlık olarak takip edilmektedir.

Özellikle çiftçilerimize, denizcilerimize, balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşlarımız ile yetkililere; yaptığımız uyarıları takip etmelerini, dikkatli ve tedbiri elden bırakmamalarını öneriyoruz.