Hüseyin Çapkın makamının olduğu yerde nezarette!

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, zamanından makamı olduğu yerde sorgulanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında çarpıcı isimlere yönelik operasyonlar devam ediyor. Geçtiğimiz gün İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alınması büyük yankı uyandırmıştı. Hüseyin Çapkın, kendisi gibi gözaltına alınan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile aynı dönemde görev yapmıştı. Çapkın, İzmir'in Çeşme ilçesindeki villasında gözaltına alınmıştı. Buradan Çapkın'ın uçakla İstanbul'a getirildiği ortaya çıktı.

ÇAPKIN'A ZAMANINDA KENDİ MAKAMI OLAN YERDE SORGU

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın, 3 farklı konudan sorgulanacağı belirtildi. Çapkın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra daha önce görev yaptığı ve makamının da bulunduğu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün B bloğunda bir nezarethaneye konuldu.

ÇAPKIN'A 3 AYRI SORGU

Gözaltında bulunan Çapkın'a savcı tarafından emniyette ’İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ifadeleri’, ’17/25 Aralık operasyonları’ ve ’FETÖ’ soruşturması kapsamında 3 ayrı konuda sorgu yapılacağı öğrendildi. Aynı operasyon kapsamında Çapkın’ın yanısıra gözaltına alınan 2 kaymakam ve bir merkez valisinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İSTANBUL ESKİ VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU DA AYNI SORUŞTURMADA TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3’ü kaymakam olmak üzere toplam 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar