Mahmut Övür'den Ajans Haber'e özel seçim değerlendirmesi

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ardından Mahmut Övür seçim süreci ve sonucu hakkında Ajans Haber'e özel değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ardından Mahmut Övür seçim süreci ve sonucu hakkında Ajans Haber'e özel değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonucu ve sürecini olumlu bulduğunu belirten Övür hükümetin seçim sonrasında yürüteceği politikalar hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Mahmut Övür'ün Ajans Haber'e özel seçim değerlendirmesi:

"BU SEÇİM SİYASETE ÇOK DERİN DERSLER VERMİŞTİR"

“Seçim sonuçlarını ve seçim sürecini Türkiye için olumlu buluyorum. Cumhurbaşkanlığı ve siyasal sistem açısından da vatandaşın Erdoğan’ı seçmesi, hem de bir önceki seçimden %1’lik bir artışla yeniden seçmesi, yeni bir siyasal sisteme geçişe onay verdiğinin önemli bir göstergesidir. Ama aynı zamanda bu seçim siyasete çok derin dersler vermiştir. Özellikle muhalefete önemli dersler vermiştir. Muhalefet, toplumun beklentilerini yüksek tutarak iddialarla ortaya çıkmasına rağmen toplum prim vermedi diye düşünüyorum. CHP ile Muharrem İnce arasındaki fark ve diğer partilerin fark durumlarına bakıldığında muhalefette derin sarsıntılar daha doğrusu onların deyimiyle iç dalgalanmaların yaşanacağını görüyoruz." diyen Övünç seçim değerlendirmelerine devam etti.

"İNANILMAZ BİR DİZAYN YAPILMIŞTIR"

"Şunu da söylemem gerekiyor: Aynı zamanda meclisi denetim üzerinde yapması için de inanılmaz bir dizayn yapılmıştır. Bunun da altını çizmek gerekiyor diye düşünüyorum. Hem AK Parti’yi uyarıyor. Hem de diğer partileri meclise sokarak denge oluşturmaya çalışan bir sonuç elde edildiğini düşünüyorum. Ve bu girişimi doğru buluyorum. Bu arada tabi HDP’ye CHP’den oy kaymasını, CHP’den İYİ Parti’ye oy kaymasını, AK Parti’den MHP’ye olan oy kaymalarını görmek gerekiyor. Böyle bir kayma ile Türk toplumunun bu sonucu oluşturduğunu görüyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumların ve bu kriz döneminin halk tarafından iyi kavrandığını 15 Temmuz’un bilincinin devam ettiğini düşünüyorum. Sonucunda Türkiye için hayırlı olacağını düşünüyorum." değerlendirmelerinde bulunan Mahmut Övür, hükümetin seçim sonrasında yürüteceği politikalar ile ilgili de değerlendirmelerde bunundu.

HÜKÜMETİN SEÇİM SONRASI ÇİZGİSİ

"Hükümetin zaten Cumhurbaşkanı'nın bildirgesinde ve konuşmalarında yeni döneme nasıl baktığını çok net bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye hem ekonomide hem de siyasette önemli bir süreci başlatmış olacak diye düşünüyorum. Özellikle siyaset konusunda da çok sık tartışılan ve gündemden düşmeyen siyasal kutuplaşma konusunda yeni bir kapı açılarak daha kucaklayıcı bir ortamın, yeni sistemin de getirdiği bir zemin ile siyasetin itibar kazandığı bir dönem başlayacak. Bunun da siyasal kutuplaşmayı önümüzdeki 5 yıllık süreç içinde daha da azaltacağını düşünüyorum."

Ajans Haber'e özel seçim değerlendirmelerinde bulununan Mahmut Övür'e teşekkür ederiz.

MAHMUT ÖVÜR KİMDİR?

13 Mayıs 1956 Kars Cala köyünde doğdu. İlk ve Ortaokulu Kars'ta liseyi Erzurum'da okudu. İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 1982 yılında mezunu oldu.

Gazeteciliğe 1982 yılında Türk Haberler Ajansı'nda başladı. Askerlik sonrası 1984 yılında Türkiye'nin en etkili haber dergisi Nokta'da çalışmaya başladı. Bir süre adliye ve polis muhabirliği yaptı. Türkiye'nin karanlık tarihinin parçaları olan yeraltı dünyasını ve devlet içindeki yasa dışı örgütlenmelerin izini sürdü. Daha sonra yerel yönetimleri ve siyaseti izlemeye başladı.

Bu dönemde Türkiye'nin temel sorunları, dindarlar, Kürtler ve Alevilerle ilgili çok sayıda önemli habere imza attı. 1987 yılında İran-Irak savaşı sürerken Mesut Barzani ve Celal Talabani ile görüşmek için gittiği İran'ın Urumiye kentinde gözaltına alındı ve 11 gün gözaltında kaldı.

'Bülent Dikmener Haber Ödülü' aldı. Adliye Koridorları programıyla MGD ''Altın Objektif'' ödülü aldı. ''Yaşamın Kıyısında'' programı, televizyonculuk hayatında son işi oldu. Sabah Gazetesi'nde Özel Haber Müdürü olarak görev alan Övür, halen Sabah Gazetesi köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yorumlar