Mahalle bakkalı emekli gazeteciye 'evlat' oldu

Yalnız yaşamaya mecbur kalan emekli gazeteci Mustafa Atasever, yaşadıklarının üzüntüsüyle felç geçirince, mahalle bakkalı gönüllü olarak bakımını üstlendi.

İstanbul’da birçok ulusal gazetede çalıştıktan sonra 1995’te emekli olan Mustafa Atasever, yalnız yaşadığını, 5 yıl önce geçirdiği felçten sonra oturduğu mahallenin bakkalı Olgun Pekdemir’in kendisine bir evlattan öte muamelede bulunduğunu söyledi.

Memleketi Erzurum’da hafızlık eğitimi görüp İstanbul’da orta öğretimini tamamlayarak 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Bölümünden mezun olduğunu belirten Atasever, birçok ulusal gazetede çalıştıktan sonra 1995 yılında emekliye ayrıldığını söyledi.

Gazetecilik hayatı boyunca Abdi İpekçi ve Nadir Nadi gibi dönemin basın camiasının önemli isimleriyle mesai arkadaşlığı yaptığını dile getiren Atasever, inişli çıkışlı yaşamını, oğlu gibi sevdiği bakkal Pekdemir’le ilişkisini ve edebiyata olan ilgisini AA muhabirine anlattı.

"20 TANE EVLADIM OLANA KADAR BİR OLGUN OLSUN YETER"

Başından talihsiz evlilikler geçtiğini belirten Atasever, evlatlarının da ilgisizliğinden yakınarak, “20 tane evladım olana kadar bir Olgun olsun yeter. Evlattan da üstün, evlat onun yaptığını yapmaz.” dedi.

Beş yıldır tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gayret sarf eden bakkal Olgun Pekdemir de Atasever’le aile gibi olduklarını, onu yarı yolda bırakmak istemediğini söyledi.

Pekdemir, “Mustafa Dayının çamaşırları yıkıyorum, balkona asıyorum, evinin paspasını yapıyorum, kıyafetlerini değiştiriyorum. Ben bir kere el attım Mustafa Dayıya, o attığım eli de yarı yolda bırakmamak için çekmedim.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar