Macbook Pro özellikleri ile çığır açacak!

Apple hayranlarının merakla beklediği Macbook Pro özellikleri tanıtıldı. Artık daha ince ve Touchbar desteğine sahip olan Pro fiyatı ile de uzun süre konuşulacak.

Her sene yenilikleri ile hayranlarının karşısına çıkan Apple bu kez Hello Again diyerek Macbook Pro özellikleri dikkat çekti. Microsoft'un son çıkarttığı dizüstü bilgisayarların ardından San Francisco'da tanıtım yapan Apple yine en büyüklerden biri olduğunu kanıtladı. Touchbar ve Touch ID ile dikkat çeken Macbook ayrıca 13 inç ve 15 inçlik ekran tasarımıyla da göz doldurdu. Yeni donanımı ile çok beğenilen Macbook'un touchbar bölümü klavyenin üzerinde yer alıyor ve eğer bazı tuşları daha sık kullanıyorsanız onları bu bölüme taşıyabiliyorsunuz. Kullanıcı deneyimine çok önem veren teknoloji devinin diziüstü bilgisayarları donanımlarına göre fiyat farkı taşıyor. 

YENİ NESİL TEKNOLOJİ

Akıllı telefonlarıyla olduğu kadar bilgisayarlarıyla da dikkat çeken Apple'ın Macbook Pro özellikleri arasında deyim derindeyse yok yok. Bu kes tasarım ile biraz daha ön plana çıkan Macbook'un 15 inç olan modeli %67 oranında daha parlak bir ekran görüntüsü ve %25 daha çok renk sunduğu için doğal görünüm kalitesini arttırıyor.Bir diğer modeli olan 13 inçlik ise önceki modele göre daha ince ve %23 daha küçük boyutlarda. Yeni çıkan cihazlarda artık kullanıcılar Apple Pay ile ödeme yapabildiği gibi touchbar sisteminde ses kontrolü de yapabiliyor.

3 KAT HIZLI

Parmak izi sistemi de bulunan Pro'larda 15 inçlik cihaz 3 kat daha hızlı 14 nm GPU'ya sahip, Radeon Pro 450 grafik birimine sahip ayrıca %57 oranında daha hızlı işlem yapıyor. İntel Core i7 işlemcili cihazda depolama alanı ise 2 TB'ya kadar çıkıyor. İki farklı cihazın farkını oluştan özellikler ise birinde Touch Bar ya da TouchID parmakizi sensörü olup diğerinde olmaması. Bunun yanı sıra her iki cihazda USB girişi olmadığından kullanıcılar adaptör kullanmak durumunda kalacak.

İKİSİ DE FARKLI 

Macbook Pro'nun 13 inçlik modelinde ise diğer cihazda olduğu gibi süper hızlı SSD ve isteğe göre Intel Core i5 ve Core i7 işlemci bulunuyor. Fakat en önemli nokta ise 13 inçlik Macbook Pro özellikleri arasında touch bar yer almıyor. Cihazda 4 adet USB-C desteğine sahip olan Thunderbolt 3 portu bulunuyor. Oldukça hafif olan her iki cihazda kullanıcıların her gittiği yere taşıyabilecek nitelikte. On üç inçlik modebör önceki cihaza göre %17 daha ince ve %23 daha küçük boyutlarda satışa sunuluyor.

FİYATLAR ÖZELLİKLERE GÖRE DEĞİŞİYOR
Macbook Pro fiyatları özelliklerine değişiyor. Yeni Pro'nun 15 inçlik modeli 9.499 TL'den başlarken 7.899 TL'ye kadar çıkıyor. Bir diğer rmodel olan 13 inçlik ise 5.999 TL'den başlayarak 7899 TL'ye kadar yükseliyor.

Yorumlar