'Liverpool'da her şey sıradanlaşmıştı'

Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Sktrel hem eski kulübü Liverpool hem de Fenerbahçe ile ilgili çok samimi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin Slovak yıldızı Martin Skrtel, Fenerbahçe Dergisi’ne birbirinden samimi açıklamalarda bulundu. Skrtel, önceki takımı İngiliz devi Liverpool’da her şeyin sıradanlaştığını yeni heyecanlar aradığı dönemde Fenerbahçe’nin karşısına çıktığını söyledi. Takım olarak Avrupa’da başarılı olacaklarını inandığını söyleyen Slovak yıldız, Süper Lig’deki hedeflerinin de şampiyonluk olduğunun altını çizdi

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan 6 milyon euro'ya transfer ettiği Martin Skrtel, Fenerbahçe Dergisi'ne konuştu. Tecrübeli oyuncu, futbol yaşantısıyla ilgili samimi açıklamalar yaptı:

- Futboldaki ilk hocam babamdır.

- U17 milli takımıyla Portekiz'e turnuvaya gitmiştik. Defansif orta saha oynuyordum.

Finale yükseldik ama yarı finalde stoperimiz kırmızı kart gördü. Diğer stoperimiz de sakattı.

Hoca yanına çağırıp, "Finalde stoper oynayabilir misin?" diye sordu. Tabii ki "Hayır" diyemezdim. Stoper oynadım ve keyif aldım.

Sonra da mevkimi değiştirdim.

“LİVERPOOL’DA HER ŞEY ÇOK SIRADANLAŞMIŞTI”

- Aynı ülke, aynı şehir, aynı kulüp... 8.5 senede (Liverpool'da) her şey benim için çok sıradanlaşmıştı.

Yeni bir heyecan arıyordum. Bir gün menajerim Fenerbahçe'nin benimle ilgilendiğini söyledi. Açıkçası diğer tekliflere göre daha fazla heyecan verici bir fırsat olduğunu gördüm.

- Buraya geldim ve gördüm ki; Fenerbahçe dev bir kulüp.

- Zenit'te Dick Advocaat ile 1.5 yıl çalıştım. Ben ayrıldıktan 3-4 ay sonra UEFA Kupası'nı kaldırmayı başardı.

O kadroda yoktum ama bir önceki sezon Advocaat ile Zenit'e 25 yıl sonra ilk şampiyonluğu getirdik. Hem saha içinde hem dışında çok disiplinli ve çok çalışkan bir hocamız var.

“DUVAR LAKABIMI GÖSTERMEK İSTİYORUM

- Fenerbahçe taraftarına 'Duvar' lakabının doğru olduğunu göstermeyi umuyorum.

-Ligdeki hedefimizi zaten herkes biliyor; şampiyonluk.

Avrupa Ligi'nde de iyi işler yapmak istiyoruz. Her takımla başa çıkabilecek kadromuz olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki; bir sonraki tura adımızı yazdıracağız.

 

 

Yorumlar