Lise Öğrencisi Apple'ın Bir Güvenlik Açığını Daha Buldu

17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, bir kez daha Apple'ın güvenlik açığını yakaladı. Daha öncede Siri, Safari ve iTunes'da güvenlik açığı bulan ve firmaya bildiren Yiğit Can Yılmaz, Apple'ın onur ve teşekkür listesine girmişti.

Kahramanmaraş'ta lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Yiğit Can Yılmaz daha önce Apple'ın Siri, Safari ve iTunes uygulamalarında güvenlik açıkları tespit ederek firmaya bildirmişti. Bunun üzerine Apple'ın onur ve teşekkür listesine giren genç Safari View Controller uygulamasında da tekrar bir açık olduğunu buldu ve firmaya bildirdi. Apple, Yiğit Can Yılmaz'ın yakaladığı açık üzerine dün gece "iOS 12.1.1" güncellemesi ile sorunu düzelttiğini açıkladı. 

Konuyla ilgili bir kez daha Apple'ın "onur, teşekkür ve kredilendirme" listelerine giren genç, "Ben bu sorunu Apple'nin genel merkezine e-mail yoluyla ilettim. Apple'nin güvenlik takımı, yaptığı araştırmanın ardından sorunun düzeltilmesi için çalışmalara başladı ve dün gece bu açığı iOS 12.1.1 güncellemesiyle düzeltti. Bununla ilgili olarak Apple firmasının teşekkür listesine alındım" şeklinde açıklamada bulundu. 

İkinci kez Safari uygulamasında açık bulduğunu belirten Yiğit Can Yılmaz, Twitter ve benzeri programlardaki linkler tıklandığında, Safari üzerinden açılan web sayfasının güvenlik denetiminde açıklar olduğunu belirlediğini ifade etti. 

 

 

Yorumlar