“Ligin belirleyicisi Beşiktaş olacak ama…”

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, özellikle transferlerin gecikmesi ve kadrodaki kilit isimlerin ayrılmasıyla yeni sezona başlayacak.

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezona eksik bir kadroyla hazırlandı. Şampiyonluğun önemli isimlerinden Gökhan Töre, eski çalıştırıcısı Slaven Bilic’in takımı olan West Ham United’a kiralandı. Ligin gol kralı Mario Gomez, ülkedeki terör olaylarını sebep göstererek Beşiktaş’a dönmeyeceğini açıkladı. Arjantinli Sosa da aynı gerekçeyle ayrılmak istediğini yönetime bildirdi ancak sancılı bir sürecin ardından affedildi ve takımla çalışmalara oldukça geç de olsa başladı.

Geçtiğimiz sezon en çok savunmada sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Gökhan Gönül ve Adriano’yu transfer etti. Kaleye Deportivo’dan Fabricio’yu transfer eden Beşiktaş, geçtiğimiz sezon kiralanan Aras Özbiliz’i de kadroda tuttu. Beşiktaş’ın 1 stoper, 1 santrafor ve Sosa’nın ayrılması durumunda bir orta saha oyuncusu daha transfer etmesi bekleniyor.

Beşiktaş’ın sezon hazırlıklarını ve kadro yapısını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Sosa’nın ayrılması durumunda Beşiktaş’ın derinden etkileneceğini söyledi. Demirkol, ligin belirleyicisinin Beşiktaş olduğunu belirterek, “Geçen senenin şampiyonun lige güçlü girip rakiplerini sindirmesi gerekir, rakiplerini ortak etmemesi gerekir ama bu eksik kadro rakiplerini ortak eder ve ortak olduktan sonra da ligin gidişatında bu iş biraz zora girer” dedi.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş’ın sezon hazırlıklarını ve kadro yapısını AjansHaber’e değerlendirdi:

“SOSA’NIN YOKLUĞU DERİNDEN ETKİLER”

Beşiktaş’ta Arjantinli orta oyuncusu Sosa’nın ayrılması durumunda bu dönemde onun yerini dolduracak bir isim bulunamaz. Geçen sene Beşiktaş’ı farklı kılan orta sahasıydı. Sosa’nın yokluğu Beşiktaş’ı derinden etkileyecektir.

“LİGİN BELİRLEYİCİSİ BEŞİKTAŞ”

Ligin belirleyicisi Beşiktaş ama bu tip neredeyse kendini sabote edecek olayları yaşarsa rakiplerini ortak eder. Sosa, bu anlamda çok hayati bir futbolcudur. Mario Gomez de ayrıldı ama santrafor bulunabilir. Sosa’nın yaptığı işleri yapan bir futbolcu bu dönemde bulmak çok kolay değil.

“TRANSFERLERİN ÇOK DAHA ÖNCEDEN YAPILMASI GEREKİYORDU”

Beşiktaş’ın stoper eksikliği vardı ve 1 stoper transferi yapıldı, 1 kişi daha gelecek. Sosa’nın ayrılması durumunda o bölgeye bir ihtiyaç var ve santrafor bölgesine bir transfer yapılacak. Bu transferlerin çok daha önceden yapılması gerekiyordu.

“EKSİK KADRO RAKİPLERİ ORTAK EDER”

Geçen senenin şampiyonun lige güçlü girip rakiplerini sindirmesi gerekir, rakiplerini ortak etmemesi gerekir ama bu eksik kadro rakiplerini ortak eder ve ortak olduktan sonra da ligin gidişatında bu iş biraz zora girer.

“SAVUNMA BEKLERİ KALİTE KAZANDI”

Beşiktaş’ın kadrosunun geçtiğimiz seneye göre daha güçsüz olduğuna inanmıyorum. Savunma kanadı çok daha güçlü durumda. Gökhan Gönül ve Adriano savunmaya kalite katacak oyunculardır. Geçen senenin sonunda stoper eksikliği vardı, o da şu an tam olarak doldurulmuş değil.

“SANTRAFOR BULUNUR AMA BU DÖNEMDE SOSA BULUNAMAZ”

Santrafor da bulunur ama Gomez ayarında bulunur mu, bu tartışılır. Haziran’da Sosa bulabilirdiniz ama şimdi giderse Sosa’nın yerini dolduracak oyuncu bulunamaz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar