LGS sınav sonucu ne zaman belli olacak?

Bu yıl ilk kez düzenlenen Liseye Geçiş Sınavına giren yaklaşık 1.5 milyon öğrenci ve veliler sınavın ardından sonuçları oldukça merak ediyor. Peki LGS sınav sonucu ne zaman belli olacak? Detaylar ve merak edilen soruların cevapları Ajanshaber.com'da.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sınavın ardından velilerin ve öğrencilerin sonuçların açıklanması için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki LGS sınav sonucu ne zaman belli olacak? TEOG yerine gelen bu sistemle ne gibi farklar ortaya konacak merak konusu. Bunları görmeden önce sınav sonuçlarının açıklanması gerekiyor. LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o sorunun cevabı ve tüm detaylar...

LGS SINAV SONUCU NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

MEB tarafından düzenlenen TEOG yerine getirilen ve bu sene ilk kez ortaya çıkan LGS'ye giren öğrenciler merakla sonucu bekliyor. Bu senenin diğer senelere nazaran daha zor olduğu öne sürülürken bu düşüncenin sonuca ulaşması açısından da sınav sonuçlarının açıklanması bekliyor. LGS ne zaman sonuçlanacak sorusunu cevaplayan MEB'in açıklamasına göre sonuçlar 26 Haziran 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr dışında hiç bir yerde öğrenilemeyecek ve sınav sonuçları posta yoluyla iletilmeyecek.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. İşte, derslere göre soru kat sayıları...

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

LGS SORU DAĞILIMLARI

Öte yandan LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru sorulacak ve toplamda 75 dakika sürecek. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltilecek.

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru sorulacak ve toplamda 60 dakika sürecek. Sayısal bölümde;  matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltilecek.

Yorumlar