Leyla Bilginel kimdir? Hastalığı ne, kaç yaşında ve nereli?

Duyulan acı olayın ardından insanlar Leyla Bilginel kimdir sorusunu sormaya başladı. Leyla Bilginel hastalığı ne, kaç yaşında ve nereli sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Ünlü oyuncu Leyla Bilginel ile ilgili hayranlarına üzücü haber geldi. Bir süre önce Tayland'a yerleşen oyuncu sinek ısırması şikayeti sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Bu olayın ardından insanlar Leyla Bilginel kimdir sorusunu sıkça sormaya başlamıştı. Dang Humması hastalığı yüzünden tedavi gören oyuncu bir süredir bu hastalıkla mücadele ediyordu. son olarak sinek ısırması şikayetiyle hastaneye giden Leyla Bilginel'in hayatını kaybettiği belirtildi. Haberi alan ünlü oyuncunun sevenlerini büyük bir yasa boğdu. İnsanlar şimdi Leyla Bilginel kaç yaşında ve nereli sorusuna yanıt arıyor. İşte Leyla Bilginel'in hastalığı ne sorusunun yanıtı...

LEYLA BİLGİNEL KİMDİR?

Dizi ve tiyatro projeleriyle kendini gösteren Leyla Bilginel ile ilgili insanlar şimdi birçok soru soruyor. Bu soruların başında Leyla Bilginel kimdir sorusu geliyor.  Leyla Bilginel, 21 Aralık 1977 tarihinde Ankara'da hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayarak mezun oldu. Bir çocuğa sahip olan Leyla Bilginel’in oğlunun adı Serkan Kayra’dır.

Leyla Bilginel, kariyer hayatına ilk kez haber sunucusu olarak başladı. İki yıl boyunca haber sunuculuğu görevini icra etmesinin ardından bu görevden ayrılma kararı aldı.

Ankara’da Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim görürken, iki yıl boyunca devlet tiyatrolarından oyunculuk alanında eğitim aldı. Sonrasında reklam filmleri ve katalog çekimlerine başlayan Leyla Bilginel oyunculuğa adım atmış oldu. Oyunculuk hayatı boyunca pek çok önemli diz projelerinde görev üstlendi.

Kariyerinde tiyatro oyunlarında da görevini yürüten Leyla Bilginel, 2013 tarihinde "Sevme Yanarsın" adlı tiyatro oyununda yer aldı. Charles Dyer'in "Taşralı" oyunundan esinlenerek Özdemir Çiftçioğlu tarafından sahneye konulan "Sevme Yanarsın" isimli oyunda görev alan Leyla Bilginel burada Onur Şenay ve Genco Çağlar'la birlikte aynı sahneyi paylaştılar.

LEYLA BİLGİNEL’İN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLM PROJELERİ

1998 - Aynalı tahir (Dizi)

2001 - Nisan Yağmuru (Dizi)

2002 - Seni Yaşatacağım (Dizi)

2002 - Yesil Işık

2005 - Savcının Karısı (Dizi)

2006 - Kördüğüm (Dizi)

2007 - Gurbet yolcuları (Dizi)

2007 - Emret komutanım: Şah mat

2008 - Pars: Narkoterör (Dizi)

2009 - Maskeli balo (Dizi)

2010 - Kılıç Günü (Suzan Kızıltan)(Dizi)

2013 - (Q)üfür (Gülizar) (Sinema Filmi)

Yorumlar