Leyla Alaton'un paylaştığı bu fotoğraf Ayasofya'da çekildi, ortalık karıştı!

Alaton'un bir kadının spagat hareketi yaptığı fotoğrafını sosyal medyada paylaşması üzerine tepkiler büyüdü.

Alaton'un bir kadının spagat hareketi yaptığı fotoğrafını sosyal medyada paylaşması üzerine tepkiler büyüdü.

İş dünyasının ünlü isimlerinden Leyla Alaton, gece vakti ziyaret etmek üzere Ayasofya müzesine gitti. Ayasofya'da dans eden bir kadının fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Alaton'a tepkiler büyüdü. İnstagram hesabında paylaşılan bu fotoğrafta bir bale figürü olan  spagat yapan bir kadın yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklaması

Ersoy, konu ile ilgili; "Bir saat önce öğrendim. Güvenlik kayıtlarını da izledim. Pazar günü değerlendireceğim. Münferit bir hareket ama Ayasofya manevi değerleri yüksek bir yer. Hassas olmak lazım. Herkesin dikkatli olması lazım. Yapanın bilinçli olduğunu sanmıyorum. Bir daha böyle bir şey olmaması için gerekli önlemleri alacağız. Bununla ilgili kararları alacağız . Türkiye'nin daha büyük sorunları var." dedi.

Ayasofya Müzesi'nden açıklama

Ayasofya müzesi tarafından; "İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, Turizm Firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel açılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim, 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan 'spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımız ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyumuzun bilgisine saygı ile duyurulur." denildi.

   

Yorumlar