Kupa finalinde neden oynamadı? Gökhan Gönül gerçeği...

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yedek kalan tecrübeli sağ bek Gökhan Gönül ile Fenerbahçe’nin yolları ayrılıyor mu?

Sezona yeni kadro yapılanmasıyla giren Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig’den sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda da hayal kırıklığı yaşadı. Fenerbahçe, Galatasaray’a finalde 1-0 kaybederek sezonu kupasız tamamladı.

Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde ise Gökhan Gönül muamması yaşandı. Maçtan önce Gökhan Gönül’ün 11’de olmadığının açıklaması üzerine, ‘Gökhan Gönül kendisi oynamak istemedi’ iddiası ortaya atıldı ancak tecrübeli sağ bek bu iddiaları yalanladı. Teknik Direktör Pereira ise durumu ‘Türkiye Kupası’nda hep Şener’i oynattım, bugün de adil olmak istedim’ sözleriyle açıkladı. Bu durum Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren ve adı Beşiktaş ile sürekli olarak anılan Gökhan Gönül, ‘Fenerbahçe’den ayrılıyor mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

Tecrübeli sağ bek Gökhan Gönül’ün durumunu Spor Yorumcusu Faik Çetiner, AjansHaber’e değerlendirdi. Gökhan Gönül’ün Fenerbahçe ile olan sözleşme görüşmelerinde sıkıntı olduğunu belirten Çetiner, “Gökhan Gönül, Beşiktaş’la görüşmüşse başkan belki Pereira’ya bir şeyler söylemiştir ve o yüzden finalde oynatmamış olabilir. Futbolcu görüşme yapabilir, siz görüşmüyorsanız karşı taraf tedbir alır. Gökhan Gönül, Fenerbahçe’den imza parası istemiş. Fenerbahçe de kendi oyuncusuna imza parası vermek istemiyor. Arada büyük farklar varsa Gökhan da tabi ki Fenerbahçe ile imzalamaz” dedi.

Spor Yorumcusu Faik Çetiner, Gökhan Gönül’ün durumunu AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“VOLKAN, CANER VE GÖKHAN FENERBAHÇE’NİN DENGE OYUNCULARI”

Fenerbahçe’de vazgeçilmez oyuncular vardı. Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi… Volkan sakatlandı, Caner Erkin de aforoz edildi. Fenerbahçe’nin en başarılı oyuncularından biriydi, zaten bu yüzden şampiyonluk ve kupa da gitti. Caner’in ardından şimdi de Gökhan Gönül gündemde. Bunlar Fenerbahçe’nin denge oyuncuları.

“GÖKHAN’IN FENERBAHÇE İLE OLAN PAZARLIĞINDA SIKINTI VAR”

Gökhan Gönül, Beşiktaş’la görüşmüşse başkan belki Pereira’ya bir şeyler söylemiştir ve o yüzden oynatmamış olabilir. Futbolcu görüşme yapabilir, siz görüşmüyorsanız karşı taraf tedbir alır. Gökhan Gönül ile Fenerbahçe arasındaki pazarlıklarda sıkıntı olduğunu biliyorum. Beşiktaş’ın Gökhan’a yaptığı teklif daha cazip. 32 yaşındaki bir futbolcu, 3 yıllık sözleşme öneriliyorsa jübile rakamıdır. Gökhan Gönül, Fenerbahçe’den imza parası istemiş. Fenerbahçe de kendi oyuncusuna imza parası vermek istemiyor.

“ARADA BÜYÜK FARKLAR VARSA GÖKHAN, FENERBAHÇE İLE İMZALAMAZ”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ilginç şeyler ortaya atıyor. Diyor ki ben menajerleri tanımam. Menajerleri tanımıyorsun, dünyadaki bütün futbolcuların menajeri var. Bu bir kere sıkıntı oluşturuyor. Aziz Yıldırım, yeni sezonda sadece galibiyete prim veririm diyor. Futbolcu bunları hesaplar. Arada büyük farklar varsa Gökhan da tabi ki Fenerbahçe ile imzalamaz.

“TEKNİK OLARAK YA DA İDARİ OLARAK BÜYÜK SIKINTI VAR”

Gökhan Gönül gibi bir futbolcu varsa elinizde ve siz Gökhan Gönül’le başlamıyorsanız, burada ya teknik olarak ya da idari olarak büyük bir sıkıntı var demektir. Mesela Fatih Terim’in gözdesi Ozan Tufan, Fenerbahçe’de oynayamıyor. Bunu bir yerli hoca yapsa asarlardı. Fenerbahçe’de o kadar çok problem var ki, bunlar kolay kolay çözülmez.

“TARAFTAR BAŞARISIZLIĞIN FATURASINI AZİZ YILDIRIM’A ÇIKARIYOR”

Fenerbahçe’de normal şartlarda bugün teknik direktörün gönderileceği açıklanır, istifa ettirilir ama Fenerbahçe’de bugün Pereira var. Neden Pereira var? Pereira’nın 2 buçuk milyon Euro tazminatı var. Yardımcıları beraber belki 3, 3 buçuk milyon Euro. Onun yerine yeni bir teknik direktör alacaksın, sıradan birini alamazsın o da olacak 3 milyon Euro. Taraftar asla Pereira’yı kabullenmiyor. Taraftar, Aziz Yıldırım’a çok bozuk. Taraftarlar başarısızlıkta büyük çoğunlukla yönetime çıkarıyor faturayı. Fenerbahçe’de işler zor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar