KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınav tarihi değişti!

Ortaöğretim ve Ön lisans KPSS başvurularının sona ermesinden sonrasında sınav tarihi değişti. ÖSYM tarafından 22 - 23 Ekim 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan kamu personeli seçme sınav tarihleri 16 Ekim ile 20 Kasım'a alındı.

Kamu Personel Seçme sınavı olarak da bilinen KPSS sınavının tarihleri değişti. ÖSYM tarafından daha önce belirlenen sınav takvine göre 22 -23 Ekim 2016'da yapılması planlanan Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınavı yapılan yeni değişiklikle belirlenen tarihlerden farklı tarihlerde gerçekleşecek. Yeni sınav takvimine göre 23 Ekim 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan KPSS Ortaöğretim sınavı 20 Kasım tarihinde yapılacakken, 22 Ekim tarihinde yapılacak olan KPSS Önlisans sınavı ise 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR AĞUSTOS'TA SONA ERMİŞTİ

Kamu bünyesinde bulunan kurumlarda görev almak isteyen vatandaşların girmek zorunda olduları Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) önlisans ve ortaöğretim/lise düzeyinde yapılacak olan sınavının 9 Ağustos tarihinde başlayan başvuruları 26 Ağustos tarihinde sona ermişti. Kısa bir süre önce yapılan açıklamaya göre, KPSS sınav tarihleri için ÖSYM sınav takviminde değişikliğe gidildiği açıklandı. Bu değişiklik ile Ekim ayında yapılması planan 2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi) ile (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim/Lise Düzeyi) sınavlarının tarihleri yeni bir tarihe ertelendi.

"KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI" 20 KASIM'DA YAPILACAK

Her yıl ÖSYM tarafından kamuda görevlendirilecek memurları seçmek için yapılan KPSS sınavının tarihleri yapılan güncelleme nedeniyle değişti. 2016 yılda yapılması plananan KPSS Ortaögretim/Lise sınavının tarihi ertelenerek 23 Ekim tarihinden 20 Kasım 2016 tarihine alındığı açıklandı.

 

"ÖNLİSANS" LILAR DAHA ÖNCE SINAVA GİRECEKLER

KPSS sınav takvimin güncellenmesiden sonra 2016 KPSS Önlisans sınavına girecek adaylar daha önce belirtilen tarihten daha önceki bir tarihte sınava girecekler. ÖSYM tarafından yapan değişiklik ile; "22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi),16 Ekim 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.

 

DHBT SINAVI İÇİN BAŞVURULAR 21 EYLÜL'DE

Kamu da Din Hizmetleri alanında görev alacak olan vatandaşların girmek zorunda oldukları DHBT Sınavının başvuruları da 21 Eylül 2016 tarihinde başlıyor. 3 Ekim'e kadar sürecek olan başvurularda girilecek her sınav için 55 TL sınav ücreti yatırılacak. DHBT'ye katılacak olan adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olacak. Sınav için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücretlerini 21 Eylül - 3 Ekim 2016 tarihleri arasında DHBT başvurusu sırasında ödeyecekler

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMA TARİHİDE DEĞİŞTİ

Ekim ayında yapılacağı duyurulan KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavının tarihlerinin değişmesinden sonra daha önce açıklanacağı duuyurulan sınav sonuçlarının da açıklanma tarihide değişik yaşandı. ÖSYM tarafından 10 Aralık 2016 tarihinde açıklacağı duyurulan KPSS sonuçlarının sınav tarihlerinin değiştirilmesinden sonra hangi tarihte açıklancağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Yorumlar