KPSS Ortaöğretim Sınavının tarihinden sonra saati de değişti!

Kamuya alınacak Lise mezunu personellerinin girdikleri 2016 KPSS Ortaöğretim sınavının tarihinin değişmesinden sonra şimdi de sınav giriş saati değişti. Giriş yerleri de henüz belli olmayan sınavın ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Kamuda görev almak isteyen Lise Mezunlarını seçmek amacı ile iki yılda bir ÖSYM tarafından düzenlenen 2016 KPSS Ortaöğretim sınavının daha önce açıklanan sınav tarihi değişti. 20 Kasım 2016’da yapılacağı duyurulan sınavın şimdi de sınav giriş saati değişti. ÖSYM tarafından geçtiğimiz yapılan son dakika sonrasında 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu. ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan duyuruda "20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi." ifade edildi. Çift yıllarda gerçekleştirilen sınavın giriş yerleri ve belgeleri ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

SINAV SAAT 10.00’DA BAŞLAYACAK

Lise mezunu adayların devlet kurumlarında görev almak için girmek zorunda oldukları sınavının tarihinin değişmesinden sonra şimdi de sınav saati değişti.  ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile adaylara sınav saatinin değiştiği bilgisi verilirken, saat değişikliğinin nedeni ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

SINAVDA BULUNDURULACAK BELGELER

Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Gereken Belgeler 2016 KPSS Ortaöğretim Başvuru Kılavuzunda belirtilmekdir. Buna göre adaylar sınava girerken bu belgeleri yanlarında bulunduracaklar; 

a) KPDS SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ:

Bu belge her aday için bilgisayarca doldurulacak ve üzerinde adayın bilgisayarca basılmış fotoğrafı bulunacaktır. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina ve salon yazılı olacaktır. KPDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanında bulundurmayan bir aday ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacaktır (Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin fotokopisi veya faks metni olsa dahi kabul edilmez.).

b) FOTOĞRAFLI VE ONAYLI ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Adayların sınava girebilmeleri için KPDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinden başka, kimliklerini açıkça gösteren fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini de yanlarında bulundurmaları gerekir.

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.

c) BİR FOTOĞRAF:

Sınavda salon görevlileri, KPDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesindeki fotoğrafın adayı tanımada zorluk çıkardığı kanısına varabilirler. Bu durumda sınav görevlileri adaydan, kendisini kolaylıkla tanıtabilecek bir fotoğraf isteyebilirler. Bu amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan Kayıt Kartına yapıştırılması gereken özellikleri taşıyan bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır.
KPDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile fotoğraflı özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan bir aday gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır.

LİSE MEZUNLARI ALIMLARI ARTTI

Kamuda personel alımlarınd önceki yıllara nazaran lise mezunu personel alımlarında artış görülmeye başladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı terör örgütü ile bağlantısının olduğu kamu kurumlarında çalışan personelin açığa alınması ya da ihraç edilmelerinden sonra meydana gelen kadro boşluklarına sınavsız lise mezunu alımları yapılmaya başalandı. Personel açığının en fazla olduğu Adalet Bakanlığı'na 3 bin personelin alımı için başvuruların alınmasının ardından KPSS şartı olmadan sınavsız lise mezunu 10 Bin Özel Harekat Polisi alımı yapılacağı duyuruldu. Kamuda çeşitli kurumlara lise mezunu alımları devam ederken, mezunların devlet kadrolarına alınıyor olması vatandaşları  mutlu etti.  

2017'DE 60 BİN KİŞİ ALINACAK

Kamuya 2016 yılında memur alımları devam edeken, Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenlediği bütçe toplantısında 2017 yılında kamuya memur alımlarının devam edeceğini, personel alımlarının bu yıl ki kadar yoğun olmasa da 2017 yılı içerisinde Kamuya yaklaşık 60 Bin kişinin alımının yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar