16 Ekim KPSS Önlisans sınav yerleri ve giriş belgesi açıklandı

Bu hafta sonu yapılacak 2016 KPSS Önlisans sınav yerleri ile sınav giriş belgesi öğrenme ÖSYM’nin internet sitesi AİS’den yapılacak. 16 Ekim Pazar günü sınava girecek olan adaylar belgelerini saat 9.45'e kadar çıkarabilecekler.

KPSS Önlisans sınav yerleri ile kpss giriş belgeleri geçtiğimiz hafta ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. Geçtiğimiz ay ÖSYM’nin sınav takvimini güncellemesinden sonra değişen sınav  tarihi ilk bildirilen tarihe göre bir hafta erken yapılacak. 16 Ekim 2016 Pazar günü saat 9.30 da başlayacak olan Kamu Personeli Öğrenci Seçme sınavına giren adayların sınavda yanlarında bulundurması gereken belgeler arasında yer alan sınav giriş belgeleri Aday İşlemleri Sistemi (AİS) www.ais.gov.tr adresinden 16.10.2016 saat 9.45’e kadar dökümü alınabilecek.

GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI

Kamu personeli sınavına girecek olan adayların heyecanlı bekleyişleri sona eriyor.  Bu hafta sonu 81 il de ve KKTC ‘de gerçekleşecek olan sınava Üniversiteleri Önlisans ve iki yıllık bölümlerinden mezun olan ya da mezun durumunda olan adaylar katılabiliyor. Sınav saat 09.30’da başlayıp 120 dakika sürecek.

 

KPSS ÖNLİSANS SINAV YERİ VE GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS 2016 ÖNLİSANS SINAV TARİHİ İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) 2016-KPSS/ÖNLİSANS SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

2016-KPSS ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin  üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Adayların sınava; çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb.

Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah vb. teçhizatla girmeleri ve sınav süresince adayların, birbirleriyle konuşmaları,

Kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları, salondaki görevlilere soru sormaları,

Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, 

Sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri, sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları,

Başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır.

Yorumlar