KPSS Başvurusu Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Memurluk hayalini kuran vatandaş birkaç ay sonra KPSS sınavlarına başvuru yapabilecek. KPSS ile ilgili tüm detaylar aşağıda yer almaktadır..

Yılın en çok merak edilen haberlerinden birisi KPSS başvurularının ne zaman başlayacağı oldu. ÖSYM'nin son yayınladığı 2019 KPSS takvimi bütün soruları yanıtlayacak nitelikte. Vatandaş memurluk hayallerine ulaşmak için bu konudaki haberleri sıkı takip etmekte. Nitekim 2019 KPSS başvuruları ne zaman? KPSS başvuruları hangi zamanda başlayacak? KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

Öncelikle KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınavlarına girecek kişilere 2019'da sınav olmayacağını hatırlatmakta fayda var. İki yılda bir yapıldığından dolayı söz konusu sınavlar ÖSYM himayesinde 2020 yılında gerçekleştirilecek.

2019 KPSS lisans sınav başvurularını yapmak isteyenler 3 Mayıs 2019'dan 15 Mayıs 2019'a kadar gereken belgeler ile yetkili mercilere başvurabilir ya da ÖSYM'nin sitesinden daha önce kayıt oluşturulmuş ise online olarak işlemlerini yapabilirler. Bu bağlamda 5 oturumda gerçekleştirilecek sınav listesi şöyle:

  • KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019
  • KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün, 20 Temmuz 2019
  • KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün, 21 Temmuz 2019
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı: 28 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.


Yukarıda listelenen sınavların yani 2019 KPSS sınav sonuçlarının hepsi 29 Ağustos 2019'da ÖSYM'nin sınav sonuç sayfasında sınava giren kişilere açıklanacak. Henüz resmi olarak açıklanma saati ile ilgili bilgi verilmedi.

 

Yorumlar