KPSS 2016/7 Tercih Kılavuzuna göre 4 bin 984 memur alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı’na alımı yapılacak olan 4 bin 984 sözleşmeli memur alımı KPSS 2016/7 tercih kılavuzunda bulunan kadro ve pozisyonlara göre yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 2.Dalga memur alımı kapsamında bünyesinde bulunan bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarına KPSS 2016/7 Tercih Kılavuzuna göre personel alımı yapacak. 20 Ekim tarihinde Devlet Personel Planlama dairesinin web sayfasından yapılan duyuru ile KPSS sınavına giren Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans mezunları arasından toplam 4 bin 984 sözleşmeli personelin alınacağı öğrenildi. Söz konusu kadrolar için tercih başvuruları 28 Ekim’de başlayacak olup başvuru yapacak olan adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS-2016/7 tercih kılavuzundan kadro ve pozisyonlara ulaşabileceklerdir.

TERCİHLER ÖSYM’DEN YAPILACAK

Tercih Başvurularının 28 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında alınacağı personel alımı  için başvuru şartları ve kılavuzda belirlenen kurallara uygun özelliklere sahip adaylar, sözleşmeli pozisyonlar için tercihlerini, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına  giderek ve ardından KPSS-2016/7 Tercih İşlemleri alanında bulunan ilgili alanlara T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabilecekler.

KPSS 2016/7 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

 

 

YÜKSEK LİSANS MEZUNLARI DPT’YE ŞAHSEN BAŞVURUCAK

Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen yüksek lisans mezunu adayların KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Anılan Başkanlığın 24/07/2014 tarihli duyurusuna istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

 

3 KASIM’DA SONA ERECEK

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların taşra teşkilatlarına yapılacak personel alımlarını, KPSS ortaöğretim, lisans ve önlisans puanlarını baz alarak yapacak. Başvurular 3Kasım'da son bulacak. Sağlık Bakanlığı Baz alınacak sınavlar,

*2016-KPSS lisans

*2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı

*2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavları olarak belirlendi.

 

 

   

Yorumlar