Sağlık Bakanlığı 2 Bin 808 Personel Alımı KPSS 2016/6 Tercih Sonuçları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı KPSS 2016/6 Tercih kılavuzuna göre 2 bin 808 personel için tercih sonuçları açıklandı. 19 Ekim’de sona eren başvurular sonrasında yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan bağlı kurum ve kuruluşlarda bulunan boş kontenjanlara yerleştirilmek üzere 2 bin 808 personel alımı yapacak. 19 Ekim’de sona eren tercih işlemleri sonrasında KPSS 2016/6 tercih kılavuzunda bulunan kontenjanlara; lisans mezunu 711 ebe; ortaöğretim mezunu 59 ebe ve lisans mezunu 846 hemşire ile ortaöğretim mezunu 211 hemşire yerleştirilecek. En çok alımı yapılacak olan personelin hemşirelik mesleğinde olduğu dikkat çekerken, yapılan tercih işlemlerinin bitmesiyle söz konusu kadrolara yerleştirme ve atama işlemleri başlayacak. Kpss-2016/6 Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolara yerleştirmeler, ÖSYM tarafından yapılacak olup, Tercih Sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar, sonuçları ve yerleştikleri kurumları ÖSYM'nin resmi internet sitesi http://www.osym.gov.tr/den öğrenebilecekler.

YERLEŞTİRMEYİ ÖSYM’E YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nda görev yapmak için tercih başvurusunda bulunan adayların sabırsız bekleyişleri sürüyor. 22 Mayıs 2016’da KPSS sınavına giren, 2016-KPSS Lisan ile ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde ilan edilen kadroları tercih edebilmeleri için ise 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birine giren adaylar başvuru yaptılar. 19 Ekim’de sona eren işlemler sonrasında sonuçlar ÖSYM'nin sonuç ekranından açıklandı.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI ÖSYM DUYURUSU

DUYURU
(26 Ekim 2016)

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolu Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2016/6): Yerleştirme Sonuçlarının AçıklanmasıA

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca istihdam edeceği, Sağlık Bakanlığı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolu pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 26 Ekim 2016 tarihinde saat 17:35’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara saygıyla duyurulur.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İNTERNETTEN YAYINLANACAK

KPSS 2016/6 tercih ve yerleştirme sonuçlarının adaylara duyurulması ile ilgili yapılan duyuruya göre; postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek olup, adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin İnternet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

SINAVSIZ ATANACAKLAR

Tercih işlemlerinden sonra, ÖSYM tarafından ilgili kadrolara yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadrolara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Not: Yerleştirme sonuçları ve atama ile ilgili bilgiler Kpss-2016/6 Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Tercih Kılavuzundan alınmıştır. 

 

Yorumlar