PAEM komiser yardımcısı sonuçları ne zaman açıklanacak? Komiser yardımcısı alımları 2018 sonuçları

6 Eylül'de ön başvuruları açılan PAEM başvuruları 19 Eylül itibariyle tamamlanmıştı. Polis Akademisi tarafından 2700'ü erkek 300'ü kadın olmak üzere toplam 3000 komiser yardımcısı alımı yapılacağı duyurulmuştu. Komiser yardımcılığı için başvuran binlerce kişi sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki komiser yardımcısı alımı 2018 sonuçları ne zaman açıklanacak? Cevabı haberimizde.

Polis akademisi tarafından yapılan alımda emniyet mensubu olmayan lisans mezunu sivil alımları tamamlanmıştı. Adaylar 5-25 Ekim arasında müracaat kabul, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavlarına tabii tutulmuştu. Bu sınavlardan başarılı olan adaylar sonraki gün sözlü mülakat sınavına tabii tutuldular.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü mülakat sonrası başarılı olan öğrenciler sonuçların açıklanmasını beklerken İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin duyurunun ne zaman yapılacağına dair bir açıklama gelmedi.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANMIŞTI?

5 Kasım tarihinde yapılan açıklamada PAEM komiser yardımcılığı adaylığına başvuru yapmak isteyen adaylarda aranan şartlar şu şekilde sıralanmıştı;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2017 ve 2018 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70 veya üzerinde puan almış olmak, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az 63 taban puanı almış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak ve sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartlara sahip olmak."

Sözlü mülakat sonuçlarının www.pa.edu.tr adresinden açıklanması bekleniyor.

Yorumlar