KKTC'deki Siyasilerden Netanyahu'ya tepki: “ Bu Adam Kendini Kaybetmiş”

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Türkiye için yaptığı "işgalci" açıklamaları üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden açıklama gecikmedi.

İSRAİL Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ‘Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs'ı işgal ettiği’ yönündeki ağır ithamları karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) tepkiler gecikmedi.

Ersin Tatar, Netanyahu'nun açıklamalarına sinirlenerek: "Kıbrıs'taki huzur Türkiye'nin sayesinde. Netanyahu buradaki vatandaşlarına sorsun." dedi. Doğan Haber Ajansı'na durumla ilgili ifadelerini dile getiren  KKTC ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, "Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta asla işgalci değildir. Türkiye, Rumlar tarafından soykırıma uğrayan kardeşlerini kurtaran bir anavatandır" sözlerine yer verdi. Ardından Tatar, her zaman Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekçisi olduğu belirtti.

Tatar'ın diğer açıklaması ise: "Netanyahu, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a yönelik de çirkin ve kabul edilmez sözler söylemektedir. Bunu şiddetle kınıyorum. Erdoğan'dan sonra Türkiye bölgesinde ve dünyada önemli bir güç olmuştur. Erdoğan, terör örgütlerine karşı bir mücadele vermektedir.  Bunu kimse farklı yerlere çekmemelidir. Kıbrıs Türk halkı anavatanı Türkiye ile var olmuş, var olmaya devam ediyor. Bölgede yalnız kalan bir devlet olan İsrail, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları, ıstırapları bilmiyor mu? Şu unutulmamalıdır ki, Türkiyesiz bir Kıbrıs asla huzurlu değildir" oldu.

Kuzey Kıbrıs'ta İsrailli yatırımcıların çoğunlukta olduğu biliniyor. Tatar bu durumu öne sürerek "İsrail Başbakan'ı buradaki İsrail vatandaşlarına sorsun. Bu ülkede huzur varsa, Türkiye'nin sayesindedir" diye konuştu.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı: "Bu İthamlar Kabul Edilemez"

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ersan Tatar'dan sonra söze girerek, "İsrail Başbakanı, Ortadoğu'daki terör devleti konumunu unutmuş, Kıbrıs Türk halkını Rum katliamlarından kurtaran Türkiye'ye söz söylemiştir. Bu tam anlamıyla haddini aşmaktır. İsrail, önce Ortadoğu'daki terör hareketlerinin hesabını versin. Türkiye hiç bir zaman Kıbrıs'ta işgalci olmamıştır. Türkiye, bu coğrafyada hep kurtarıcı olmuştur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a karşı söylemler ise asla kabul edeceğimiz bir durum değildir. Netanyahu, şaçmalamalarını bir tarafa bırakmalıdır" dedi.

Faiz Sucuoğlu: "İsrail Başbakanı Kendini Kaybetmiş"

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu'ndan da açıklama gecikmedi, "Netanyahu ne diyeceğini şaşırmış. Kıbrıslı Türkler soykırıma uğramıştır. Bu soykırımdan kurtaran Türkiye'ye dil uzatacak kadar kendini kaybetmiştir. Bu asla kabul edilemez" dedi.

Yorumlar