Kırım'da okulda patlama: 10 ölü, 50 yaralı!

Kırım'da bir okulda patlama meydana geldi. Ölü ve yaralıların olduğu bildirilidi. Rusya olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Kırım'da bulunan Kerç kentindeki bir okulda gaz patlaması meydana geldi.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlama sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlamadan etkilenenlerin ambulanslarla hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Rusya Ulusal Anti-Terör ekipleri, şu an için tam olarak belirlenemeyen bir patlayıcı cihazın infilak etmesi sonucu olayın meydana geldiğini açıkladı.

200 ASKER YARDIMA GÖNDERİLDİ

Güney Askeri Birimi Basın Dairesi Başkanı Vadim Astafyev, gazetecilere yaptığı açıklamada patlamadan kaynaklı enkazın temizlenmesi için askerlerin de yardım edeceğini söyledi. Astafyev’e göre, olay yerine 200’den fazla asker ve 10 teçhizat gönderildi.

SORUŞTURMA KOMİTESİ: TERÖR SALDIRISI

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, olayı ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirdiklerini ve bu çerçevede soruşturma açtıklarını söyledi.

Petrenko “Ön verilere göre okulun kantininde metal objelerle dolu ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcı infilak etti” dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi yetkilileri, okulda meydana gelenleri 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, patlamaya sebep olan patlayıcının içinde şarapnel parçaları bulundu.

MASKELİ ADAMLAR ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ VURDU

Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

Yorumlar