Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon TL sahibini buldu!

Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyon TL değerindeki final sorusu ekranlara geldi. Yarışmacı Berk Göktaş, soruyu doğru yanıtlayınca yarışma tarihinde ilk kez 5 milyon liralık ödülü kazanan kişi oldu.

Ekranların fenomen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de heyecan dorukta. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu yarışmada ikinci kez 5 milyon TL'lik soru heyecanı yaşandı. Genç yarışmacı Berk Göktaş, tüm soruları doğru yanıtlayarak finale geldi.

Yarışmacı Göktaş’ın geçtiğimiz bölümde cevaplandırdığı 1 milyon liralık soru şuydu:

"23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleşmiştir?"

Şıklar ise; 'A- Mustafa Kemal Paşa, Antep', 'B- Kâzım Karabekir Paşa, Erzurum', 'C- Miralay İsmet, Malatya' ve 'D- Fevzi Paşa, Kozan'

Bu sorunun cevabı ise D) Fevzi Paşa - Kozan şıkkıydı.

5 MİLYONLUK FİNAL SORUSU
Yarışmanın 5 milyon Türk Lirası değerindeki sorusu şu oldu:

Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A) Mercimek

B) Soğan

C) Nohut

D) Sarımsak

İŞTE CEVABI

Sorunun cevabı Bakara Suresi 61. ayette geçiyor. Ayetin meali ise şöyle:

"Hani siz, “Ey Mûsâ! Biz bir tek yiyecekle dayanamayacağız. Bizim için rabbine dua et de bize toprağın mahsullerinden; sebzelerinden, kabakgillerinden, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından bitirsin” demiştiniz. Mûsâ ise, “İyiyi kötü ile değişmek mi istiyorsunuz? Şehre inin; istedikleriniz orada var” dedi. Zillete, fakru zarûrete mahkûm oldular; Allah’ın gazabına uğradılar. Bu durum, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri ve haksız yere peygamberleri öldürmelerinin, bütün bunlar da isyan etmeleri ve haddi aşmalarının sonucuydu."

Bu ayette görüleceği üzere cevap C - NOHUT şıkkıdır.

Yorumlar