Kim bu trol?

Sosyal medya uygulaması X'te yaptığı İslamofobik paylaşımlarla özellikle türbanlı kadınları hedef alan "Merve Songur" adlı kullanıcı nefret saçıyor. Son olarak Gazze için yardım çağrısı yapan Gamze Özçelik'i hedef alan Songur, gelen tepkilerin ardından tweeti sildi.

Sosyal medya üzerinden toplumun farklı grupları hakkında nefret içerikli mesajlar paylaşan trol hesaplara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

X'te "Merve Songur" kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan bir hesap özellikle türbanlı kadınları ve İslam'ı hedef alan paylaşımlarıyla adeta nefret saçıyor.

Yapay zeka ile üretilen görselleri gerçek gibi sunmaya çalışarak İslamofobiye hizmet eden hesap, aşağılayıcı bir dil kullanmaktan da çekinmiyor.

Küfür etmekten de çekinmeyen Merve Songur isimli hesap, kadınlar hakkında "sürtükler" ifadesini kullandı.

Halkın bir bölümünü "makarnacı" olarak yaftalayan Songur, hakaret dilini kullanmayı hemen her paylaşımında ihmal etmiyor.

Son olarak, Gazze'ye yardım çağrısı yapan Gamze Özçelik'i geçmişi ile yargılayan Songur, gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

 

Yorumlar

ZiyaretçiAli kaya Merve Hanım,Başkasının iradesi dışında duyulan bir ayıbı ortaya çıkarmak ve paylaşmak hiçmi hiç sana yakışmadı,Gamze ÖZÇELİK'İin gölgesi bile olamazzsın.