Kilis'e bir roket daha atıldı! TSK obüslerle karşılık verdi

Suriye'den Kilis'e atılan roket pazar yerine düştü. Kilis Valisi saldırıda 1'i yetişkin 5'i çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Saldırıdan yaklaşık 2 saat sonra kent merkezine ikinci bir roket daha atıldı.

Suriye'den Kilis'e atılan roket pazar yerine düştü. Kilis Valisi saldırıda 1'i yetişkin 5'i çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan birinin durumu ağır. Saldırıdan yaklaşık 2 saat sonra kent merkezine ikinci bir roket daha atıldı. Burada da bir kişi ayağından hafif yaralandı. Atılan roketin Katyuşa olduğu ifade ediliyor. Katyuşa roketi anti piyade silah sistemi olarak biliniyor. 18 ocaktan itibaren Kilis'e düşen roket sayısı 83'ü buldu.

VALİ AÇIKLADI: BİRİ YETİŞKİN 6 YARALI, 1'İ AĞIR

Kilis Valisi İsmail Çataklı saldırıda 1'i yetişkin 6 kişinin yaralandığını ve 1 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. 

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığını söyledi.

Roketin terör örgütü DAEŞ tarafından ateşlendiği düşünülüyor. DAEŞ'in Suriye tarafında hakim olduğu bölge Kilis'in 8-9 kilometre içerisinde güneyde bulunuyor. 

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK Suriye'de roketin atıldığı bölgenin obüslerle vurulduğunu açıkladı. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİLİ VEKİLDEN AÇIKLAMA: 3 SURİYELİ YARALANDI

Kilis'e yönelik roketli saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Kilis'te yaralanan 3 kişinin Suriyeli olduğunu belirtti.

Kilis'e son olarak 29 Ağustos'ta atılan roket mermisiyle bir çocuk hayatını kaybetmiş, kentte hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükselmişti.

SALDIRI SAAT 14:40 SIRALARINDA GERÇEKLEŞTİ

Saat 14.40 sıralarında Kilis kent merkezinde çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Tekke Sokak'ta pazar yerinin bulunduğu ikki dükkana katyuşa roketatar mermisi düştü. Dükkanların penceleri kırılırken olay yerine ambulanslar akın etti. Sokaklara vatandaşlar akın ekerken polisler vatandaşların uzaklaşması için anons yapıldı.

Patlamanın ardından AFAD'da olay yerine gitti. 

2 PATLAMA SESİ DAHA

Kilis'te 2 patlama sesi daha duyulduğu iddia ediliyor. Pazar yerine yapılan roterli saldırının ardından 2 patlama sesi daha duyulduğu açıklandı. 2. roketin Kilis Merkezine, Mercidabık İlkokulu yakınına isabet ettiği öğrenildi. Bu okul daha önce de DAEŞ tarafından rehin alınmıştı.

2. PATLAMA İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Binali Yıldırım'ın saldırıya ilişkin yaptığı açıklamadan satır başlıkları şu şekilde:

Hududumuzun yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar ÖSÖ'ya destek vererek bölgeyi emniyet altına almak için oraya girdik. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, hudutlarımızdan terör amaçlı geçişler engelleneen kadar fırat kalkanı operasyonu devam edecek. Amacımız sınırlarımızın güneyinde güvenli bir hat oluşturmak. Burada mülteci durumuna düşmüş SuriyeliLerin yeniden sınırdan geçip kendi ülkelerinde yaşamalarını sağlamak. Bu saldırılara anında gerekli karşılık veriliyor. Toplam 6 yaralı var Kilis'te. Birinin durumu ağır. Birçoğu da çocuk.

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Bu konuda değişen yeni bir gelişme yok. Vatandaşlık verilme şartları belli. Vatandaşlığa hak kazanmış, suça karışmamış, ülkemize katma değer sağlaması sözkonusu olan mültecilere vatandaşlık verilebilir. Bu sadece mültecilere değil, dünyanın neresinde olursa olsun, ülkemize katkı sağlayacak herkes için geçerlidir.

Yorumlar