Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Özellike FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı ismi olan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili açıklaması dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 'Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Elimizde bir takım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım.' dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu, katıldığı programda şu değerlendirmelerde bulundu:

SALDIRI GİRİŞİMİ

Olayı PKK üstlendi ama 'Hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi.' dediler ama o konvoy bana aitti. O zaman hedef kimdi? Yaşanmaması gereken olaylar. O bölgeye PKK unsurları nasıl gelebiliyorlar, burada sorulması gereken soru. Amaçlarının Türkiye'yi karıştırmak, iç savaş çıkarmak, kaos ortamı oluşturmak.

SALDIRI ÖNCESİ UYARI GELDİ Mİ?

Herhangi bir uyarı gelmedi, olağan önlemlerin alındı. Vadide silah seslerinin yankılandığı, zırhlı araca binerek bölgeden ayrıldık.

SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN ASKER

Şehit askerin annesi, oğlunun kullandığı aracın zırhlı olup olmadığını sordu. Şehidin annesine neden bunu merak ettiğini sordum 'Oğlunun zırhlı araç eğitimi aldığını, ondan merak ettiğini' söyledi.

'SALDIRI ANINDA GÖRÜNTÜ ÇEKTİM, ÖZEL ARŞİVİMDE'

Saldırı anında cep telefonuyla görüntü çektim. Bu görüntüler özel arşivimde duruyor.

'ÖKSÜZ OLAYINI HERKES YAKINDAN İZLESİN'

Neden 17-25 milat alınıyor? 17-25'i milat olarak almalarının nedeni 'Efendim biz yolsuzluk yapmadık.' Bu algıyı geniş kitlelerin kafasına yerleştirmek istiyorlar, asıl amaç bu.

Uzun yıllar hayatını devlette geçirmiş bir kişi olarak söylüyorum, bir, darbecilerle, fiilen eline silah alıp Meclisi bombalayan, vatandaşın üstüne kurşun sıkan, tankları caddelere süren insanları hemen yargının önüne çıkarırım. İki, çok önemli, Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı? Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı. Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Kim bunu yaptı. Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Bank Asya'ya para yatıran garibanı alıp hapse atıyorsunuz, o sıcak ortamda her hakim önüne gelen kişiyi yakalayıp içeri atıyor, hatta soru bile sormuyor ama bunu... Savcı, anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği ve kanıtladığı halde bunu serbest bırakıyorsunuz. Bunun üzerinde hükümet niye hiç konuşmuyor? Bu soruyu herkesin kendisine sormasını istiyorum. Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim.

Yorumlar