Kılıçdaroğlu'ndan Adli Yıl Açılışı'na sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adli Yıl Açılışı Toplantısı'nı sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adli Yıl Açılışı Toplantısı'nı sert sözlerle eleştirdi. Toplantının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada konuşma yapmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tam bir yüz karası toplantıdır bu" dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Eğer siz buralara siyaseti sokarsanız o zaman bu Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Sayın Cumhurbaşkanı burası milletin mekanıdır, açılış doğaldır diyor. Devletlerin gelenekleri vardır. Siz Cumhurbaşkanlığı Köşkü haline TBMM'ye getiremezsiniz. Her yer devletin kurumlarına özelliği olan yerler.

"KALKIP SİYASİ BİR KONUŞMA YAPIYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı devletin mekanı diye adliyede toplantı yapabilir mi? Bakanlar Kurulu, TBMM'det toplanabilir mi? Milletin mekanı diyorsunuz, millet kaça malolduğunu bilmiyor.

Amerika'da devlet başkanı bir salonu girdiği zaman hakimler varsa ayağa kalkmaz. Bizde hep beraber ayağa kalkıp alkışlıyorlar. Bu yargı siyasete bulaştı demektir. Hakim salona girdiği zaman herkes ayağa kalkar, Cumhurbaşkanı salona girdiği zaman hakimler ayağa kalkmaz. Hakimler bürokrat değildir. Bir de kalkıp siyasi bir konuşma yapıyorsunuz.

Hakimler size söylüyorum kararı böyle vereceksiniz demektir. Tam bir yüz karası toplantıdır bu. Yasama, yürütme, yargı güçler ayrılığı konusunda yemin ettim ben.

"YARGIYA TALİMAT VERİLİYOR"

Yargıya talimat veriliyor. Biz demokratik bir ülkeyiz diyorlar. Bunu neresinde demokrasi var. Herkesin Yenikapı ruhuna saygı göstermesi lazım. Kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var. Devletin kurumlarını kimse kendi arka bahçesi haline getirmemelidir.

Başta yargıya, kendi görevinizi biliniz. Adaleti başkalarına teslim etmeyiniz. Adalet çok soylu bir kavramdır. Adalet devletin temelidir. Adalet bir kutup yıldızı gibidir, sabit durur bütün kainat etrafında döner.

Yargıya hiç kimse emir ve talimat veremez. Ayağa kalkıyorlar, onlara talimat veriyorsunuz sonra salondan çıkıyorsunuz.

Adli yılın açılışında savunma makamı ve yargıtay başkanı konuşur. Devletin geleneği budur. İlk kez bütün gelenekleri bir tarafa attık. Elbette milletin yeri. O zaman gitsinler meydanlarda toplansınlar. Gidelim oraya yargıya saygı gösterelim.

Yorumlar