‘Kiev küçümsendi’ Maçın kazanılmasını engelleyen bir numaralı isim…

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2.hafta maçında sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’le karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı ekip Şampiyonlar Ligi’ndeki 2’inci karşılaşmasından da beraberlikle ayrıldı.

Recep Demircan/ AjansHaber

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2.hafta maçında Beşiktaş, Vodafone Arena’da Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’le karşı karşıya geldi. İlk yarıda temsilcimiz Beşiktaş, oynadığı oyunla sahada  alan hakimiyetini Kiev’e bırakmadı.

Arena'da beklenen gol 29. dakikada duran toptan geldi. Aboubakar’ın ceza sahası önünde düşürülmesi sonucunda serbest vuruşu kullanan Quaresma  nefis bir şut çıkararak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı temsilcimiz önde kapatırken İkinci yarıda ise ilk yarıdaki Beşiktaş’tan eser yoktu.

Serbest vuruştan gol bulan siyah beyazlı ekip, Kiev’in 65’ci dakikada bulduğu duran top organizasyondan gol yedi ve skora denge geldi.  Maçın geri kalanında ise iki taraf birbirine üstünlük kuramadı.

Spor yorumcuları tarafından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Adriano’yu ilk 11’de başlatması ve geç oyuncu değişikliğiyle eleştirildi.

Spor yorumcusu Kemal Bilgin

Spor yorumcusu Kemal Bilgin, Beşiktaş- Dinamo Kiev maçını AjansHaber’e değerlendirdi.  

‘SPOR YORUMCULARI KİEV’İ KÜÇÜMSEDİ’

Tivibu’ya çıkartılan yorumcuların açıklamalarına göre Dinamo Kiev takım değilmiş. Beşiktaş’ın bu maçı çok rahatlıkla alabileceği ifade edildi. O yorumcular, Kiev’in bir ekol olduğunu, yenile yenile işler başardığını, Shaktar’la kendi liginde el değiştirerek şampiyonluk kazandığını ve takım oyunu felsefesiyle maça çıktığından bihaberler mi? Maç öncesi farklı bir galibiyet tablosu çizen yorumcular, maç sonrası böyle bir tabloyu beklemediklerini söyledi.

‘ADRİANO TEK HATAYDI’

Beşiktaş sahaya çıkış ve kuruluşta bir tek hata yaptı. O da Adriano’nun önde olmasıydı. Adriano Barcelona’da bir-iki maç önde oynatılmış bir oyuncudur. Bugün takım Türk takımı olunca Adriano ya sol arkada oynar ya da hiç oynamaz. Bu Beşiktaş’ın 10 kişi oynadığını gösterir. Tolgay, Atiba’nın önünde 50-55 dakika çok güzel bir performans sergiledi. Bu durum Talisca’yı rahatlatarak, aktif olmasını sağladı.

‘MAÇIN KAZANILMASINI ENGELLEYEN BİR NUMARALI İSİM QUARESMA’

Siyah beyazlı ekip Quaresma’yla duran toptan şık bir gol kazandı. Golü atan Quaresma bence Beşiktaş’ın maçı koparmasını engelleyen bir numaralı isimdi. Net 3 pozisyonda attığı golden midir, yoksa egosundan mıdır, bilmiyorum attığı şutlarla pozisyonları yedi. Eğer Quaresma başını kaldırıp arkadaşlarını görse maçta 2 veya 3’lü bir fark oluşacak.

‘GÜNEŞ GEÇ OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI’

Güneş, 68. dakikada Adriano’yu oyundan aldı. Büyük efor sarf eden Tolgay’ı da geç oyundan aldı. Aynı Şenol hoca, Galatasaray derbisinde ilk yarıda sahaya sürdüğü yanlış iki oyuncuyu, ikinci yarının başında değiştirmiştir. Çok doğru bir hamle yapmıştı. Bu sefer oyuncu değişimi için 70. dakikayı bekledi. Napoli’nin 2 maçta 6 puan yapması bir nebze şunu demektir; Sen birinci ol, ben ikinciliği istiyorum. Beşiktaş Napoli’yle arka arkaya oynayacağı iki maçı kaybetmemesi veya içerideki maçı kazanması gerekiyor. Eğer içerideki maçı kazanırlarsa grupta puanını 5’e yükseltir ve büyük ihtimalle gruptan çıkar. Bazı oyuncular yerlerinde kullanıldıkları takdirde faydalı olurlar.

Kural teknik direktörlere 3 oyuncu yani takımın yüzde 25’ini değiştirme hakkını tanışmıştır. Keşke bu hakkı erken dakikalarda kullanılsa. İşler iyi gitmiyorsa bu kuralın geç dakikalarda uygulanmasının anlamı yok.  

‘DURAN TOPLARDA ÖNEMLİ OLAN HAREKETLİ HAMLE YAPMAK’

Duran top takımların tehlike veya gol oluşturmak için başvurdukları bir numaralı alandır. Beşiktaş’ın yediği golde; top çapraz kalenin bir hayli uzağına gitti, kalecinin eline çarpan top gol oldu. Çok büyük önlemler alabilirsiniz ama 1,70 boyundaki Emenike size gol atar. Bugün duran topların en büyük karşılayıcısı İtalyanlar da gol yemeye başladı. Duran topta hareketli bir hamle yapabilirseniz savunmanın düzenini de bozmuş olursunuz. Durduğunu yerde topa çıkmak bir anlam ifade etmiş olmaz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar