Türk-İş Genel Başkanı Kıdem Tazminatı için önemli açıklamalar yaptı

İş sağlığı ve güvenliği seminerinde Kıdem Tazminatı için açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı bunun son kaleleri olduğunu vurguladı. Çalışanlar ise bu açıklamadan sonra gelecek yeni düzenlemeleri merak ediyor.

Çalışanların yakından takip ettiği kıdem tazminatı fonu için her geçen gün yetkililerden farklı bir açıklama geliyor. Geçtiğimiz günlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri'ne katılan Türk-İş Genel Başkanı tazminat konusunun oldukça önemli olduğuna değindi. Bu konunun her yıl gündeme geldiğini söyleyen Genel Başkan Ergün Atalay kendilerine söz verildiğini ifade etti. Tazminatın çalışanlar için son bir kale olduğunu vurgulayan Atalay taraflarla görüşülmeden değişiklik yapılamayacağını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı hem işveren hem de işçiyi memnun edecek ortak bir nokta aradıklarını belirtti.

HER DÖNEMDE KONUŞULUYOR

Kıdem tazminatı fonunun her dönemde gündeme geldiğine dikkat çeken Ergün Atalay biz açıklama yaptıktan sonra konu kapanıyor dedi. Düzenlemeden sonra tazminat için işverenin payı korunurken bütün işçilerin tazminat hesabı bulunacak. İşverenler çalışanların hesabına her ay para yatıracak. Yeni yılda yürürlüğe girmesi beklenen tazminat için Atalay kıdem tazminatı bizim son kalemiz, kızımızın çeyiz, oğlumuzun düğün parası diye ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin bize sözü var değişik olursa bütün sendikacılar buradan ceketini alıp gitsin. 30-35 yıldır çalışan arkadaşlarımız var burada. Mevcut sistemde olanlara bir şey olmasın, yeni sisteme gireceklerle ilgili bir düzenleme yapalım diyolar cümlelerini kullandı.

"OLUMSUZ BİR ŞEYE MÜSADE ETMEYİZ"

Daha önceki sendikaların da bu değişikliklere karşı durduğunu hatırlatan Atalay kendilerinin de duracaklarını söyledi. Bunun son kaleleri olduğunu vurgulayan Türk-İş Genel Başkanı kendilerinin 30 gün üzerinden kıdem tazminatı aldıklarını ve çocuklarına, torunlarına, kardeşlerine 25 gün üzerinden kıdem tazminatı verme düşünceleri olduğunu ama buna izin vermeyeceklerini açıkladı.

"30 YIL ÇALIŞANIN ALACAĞI 150 BİN TL"

Kıdem tazmiantının kendileri için çok çok önemli olduğunun altını çizen Atalay 35 gün üzerinden alan da var, ama sözleşmelerinde alt sınır 30 gün, 8,33 yani 2 bin TL maaş alan arkadaşımızın hesabına 164 lira kıdem tazminatıyla ilgili para yatırılıyor. Şöyle baktığımız zaman 30 yıl çalışan arkadaşımızın alacağı para 150 bin TL. 2 bin lira alan arkadaşımız da ayda ortalama 200 lira para biriktiremeyeceğine göre kıdem tazminatı çok önemli dedi.

Yorumlar