KHK'yla Kapatılan 53 Özel Okul ve Yurt iade-i itibar ile yeniden açılacak

OHAL kapsamında KHK'yla MEB tarafından kapatılan 53 özel okul ve özel öğrenci yurduna yeniden faaliyete geçme ve çalışma izni verildi. Faaliyet izni verilen okulların isimleri ve listeleri henüz açıklanmadı.

İlk iade-i itibar FETÖ soruşturması sonrasında kapatılan özel okul ve öğrenci yurtlarında gerçekleşti. Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılmasına karar verilen 53 özel ve vakıf okuluna yeniden çalışma izni verildiği (iade i itibar) açıklandı. 15 Temmuz darbe girişi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişiği olduğu belirtilen özel ve vakıf okulunun çalışma izni iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dakika haberine göre; AK Parti'nin önergesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrasında 53 özel eğitim kurumuyla birlikte bir özel öğrenci yurduna da yeniden faaliyete geçme izni verildi. Daha önce 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle bin 17 özel eğitim kurumu kapatılmıştı. Yeniden faaliyet izni verilen okul ve yurtların isimleri ve listeleri henüz açıklanmadı.

53 ÖZEL OKULA FAALİYET İZNİ ÇIKTI

OHAL kapsamında faaliyet izni iptal edilerek kapatılan bin 17 özel okuldan 53 tanesine AK Partinin vermiş olduğu önerge sonrasında yeniden çalışma izni verildiği açıklandı.

53 OKUL LİSTEDEN ÇIKARILDI

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ilk ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yapılan değişiklikle, 53 özel okul ile bir özel öğrenci yurdu, kapatılan kuruluşlar arasından çıkarıldı. TBMM Genel Kurulunda 667 sayılı KHK'nin görüşmelerinde Hükümet adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci imzasıyla bir değişiklik önergesi verildi. Önergede, 15 Ağustos 2016 tarihinde çıkarılan 673 sayılı KHK'deki milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen listede özel öğretim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurdunun çıkarılması yer aldı. Önergenin gerekçesinde, 668 ve 673 sayılı KHK'lerdele yapılan değişikliklerin yansıtılmasının amaçlandığı ifade edildi.

"DÜZELTME İMKANI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK"

KHK ile kapatılan Okullar için ilk iade i itibar işlemi ile ilgili olarak AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de önerge üzerinde yaptığı konuşmada, "KHK'larda olur ki herhangi bir şey olursa düzeltme imkanı olduğunu söyledik. Bu KHK'de 53 özel öğretim kurumu ve bir özel öğrenci yurdunun FETÖ/PDY ile herhangi bir iltisakının olmadığı tespit edilmiş. Diğer KHK'larla yaptığımız düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. Bir yanlıştan dönülmüştür." ifadelerini kullandı. Önerge, kabul edildi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SONRASINDA KHK İLE KAPATILAN OKULLAR LİSTESİ

Yorumlar