Kenan Sofuoğlu: Vekillik maaşımı ihtiyaç duyan insanlar için kullanacağım

Meclise lüks arabasıyla gelerek gündeme oturan Kenan Sofuoğlu hakkında yapılan yorumlara cevap verdi ve milletvekilliğinden alacağı maaşa dokunmayarak ihtiyaç duyan insanlar için harcayacağını açıkladı.

Mecliste kayıt yaptırmaya lüks arabasıyla gelen AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, kullandığı otomobilini, motosikletini kazanmak için 20 yıl boyunca mücadele verdiğini belirterek, "Mücadele verip, alnımın teriyle kazandığım bir aracı kullanıyorum. Böyle bir araç kullanabiliyorsanız, böyle bir hayat yaşayabiliyorsanız milletvekili maaşına da ihtiyacınız yoktur." dedi.

''MAAŞIMI İHTİYAÇ DUYAN İNSANLAR İÇİN KULLANMA KARARI ALDIM''

''Milletvekilliğimden alacağım maaşın bir kuruşuna dahi dokunmadan, hizmet anlamında, gerekli yerlerde, ihtiyaç duyan insanlar için kullanma kararı aldım. Böyle bir araç kullanabiliyorsanız, böyle bir hayat yaşayabiliyorsanız milletvekili maaşına da ihtiyacınız yoktur. Bu görevi kabul ederken bir beklenti, gelir için kabul etmedim; faydalı olabilmek için kabul ettim.''

''BENİM NEREDEN GELDİĞİMİ HERKES BİLİYOR''

"Vekilliğimin gelirinin tamamını hizmet anlamında kullanacağım. Hatta ilk maaşımın sözünü bir spor kompleksi için Sakarya'nın bir ilçe belediyesine söz verdim. Spor hizmetinde kullanacağım. Bu şekilde kullanacağım ki insanlar yanlış anlamasın, düşünmesin. Böyle bir araca biniyorsunuz diye insanların derdini anlamayacaksınız diye bir şey söz konusu değil. Benim zaten nereden geldiğimi herkes biliyor, motor tamircisinin oğluyken, Rabbim bize güzel şeyler nasip etti."

''SPOR DALINDA YARARLI OLABİLMEK İÇİN BU TEKLİFİ KABUL ETTİM''

Sofuoğlu, Meclis'teki kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine burada olduğunu anlatan Sofuoğlu,1,5 ay önce yarış kariyerini noktaladığında, İtalya'da jübile yaptığında farklı bir hayat düşündüğünü aktardı.

Sofuoğlu, stresi daha az, ailesiyle vakit geçireceği, bolca tatil yapacağı, kendisini yormayacağı bir hayat düşündüğünü vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın daveti benim için önemliydi, bir onur meselesiydi. Kendisinin bizi araması çok büyük bir onur. Ona bu yolda destek olmak için, en iyi bildiğim işte, spor dalında yararlı olabilmek için bu teklifi kabul ettim, elimden geldiği kadarıyla başarılı olmaya çalışacağım." diye konuştu.

Yorumlar