AKP Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bu sabah hayatını kaybetti

AK Parti hükumetinde üç dönem Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan hayatını kaybetti. Eski bakanın cenazesi 12 Ekim öğlen namazına müteakip, kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’ne defnedilecek.

AK Parti 58. 59 ve 60. Hükümeti’nde Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi'nde 70 yaşında yaşamını yitirdi. Bu gün sabah saatlerinde vefat ettiği öğrenilen Eski Maliye Bakanı 2009 yılında BY-PASS, 2013 yılında da böbrek nakli olmuştu. Unakıtan’ın vefatı üzerine Başbakan Binali Yıldırım, Unakıtan'ın AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verilecektir" dedi.

BİR SÜREDİR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Bu sabah saatlerinde Acıbadem Maslak Hastanesi'nde yaşamını yitiren Kemal Unakıtan’ın bir süredir vücudunda oluşan ödemler nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. 70 yaşındaki hayata veda eden Unakıtan,  Türkiye'de 3 dönem Maliye Bakanlığı yapmıştı.

CENAZESİ YARIN KADIRILACAK

Acıbadem Maslak Hastanesi’nde bir süredir tedavi gördükten sonra bu sabah saatlerinde vefat eden Kemal Unakıtan Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre, öğlen namazına müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra  Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verilecek.

 

“AK PARTİ DAVASININ YILMAZ NEFERİYDİ”

Unakıtan’ın  vefatı üzerine Başbakan Binali Yıldırım, eski bakanın AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Bu sabah saatlerinde yol arkadaşımız Kemal Unakıtan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendik. İlk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferiydi. Ülkemize, milletimize, partimize çok büyük hizmetleri oldu. Kamu maliyesinde dönüşümün en önemli neferiydi, bugün geldiğimiz noktada Kemal Abi’nin büyük emeği vardı. Allah mekânını cennet eylesin. Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verilecektir" diye konuştu.

NUMAN KUTULMUŞ TWİTTER’DAN MESAJ YAYINLADI

Kemal Unakıtan’ın yaşamını yitirmesinden sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Eski Bakanlarımızdan Kemal Unakıtan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

“MEKANI CENNET OLSUN”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, "Maliye eski bakanımız Kemal Unakıtan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı. 

KEMAL UNAKITAN  

Kemal Unakıtan, 1946 yılında Edirne’sinin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğmuştur.  İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamlayan Unakıtan,  1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitiminin ardından Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak göreve başlamış ve daha sonra SEKA Genel Müdür Muavinliği ve 1976-1978 yılları arasında da SEKA Genel Müdürlüğü yapmıştır.  Daha sonra özel sektöre geçen Kemal Unakıtan, çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında (Albaraka Türk Finans Kurumu), dış ticaret şirketlerinde Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu üyeliği ve Yöneticilik yapmıştır. 58. 59 ve 60. Hükümeti’nde Maliye Bakanlığı yapmıştır. Unakıtan evli ve 3 çocuk babasıydı.

Yorumlar