Mahmut Övür: Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması hayal kırıklığına neden oldu

Dün CHP’nin Taksim’de düzenlediği mitinge Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün adını dahi anmaması damga vurdu.

CHP'nin darbe girişimine karşı düzenlediği Barış ve Demokrasi Mitingi'ne CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değil yapmadığı açıklamalar damgasını vurdu. CHP liderinin dün Taksim’de yapılan mitingde terör örgütü FETÖ’nün adını anmaması, terörü lanetlememesi damga vurdu. Kılıçdaroğlu’nun dün düzenlenen mitingi demokrasi mitinginden çok CHP mitingi haline dönüştürmesi 10 maddelik Taksim Manifestosu en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. 10 maddelik manifestoda darbe girişiminden bahsedilirken bu girişimi gerçekleştiren terör örgütü FETÖ’den bahsedilmedi.

Peki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı nasıl okunmalı? Türk halkı hiçbir fark gözetmeksizin bir araya gelmişken CHP liderinin farklı duruşunun sebebi ne? 10 maddelik Taksim Manifestosu’nda neden FETÖ ‘den bahsedilmedi? Tüm bu soruları Gazeteci-yazar Mahmut Övür AjansHaber için yanıtladı.

İşte Gazeteci-yazar Mahmut Övür’ün AjansHaber’e yaptığı o önemli değerlendirme;

Dün yapılan mitinge katılanlardan biri de bendim. Oradaki coşkulu kalabalığı gördüm. Hepimiz iyi niyetle, biraz daha arzu ettiğimiz beklentilerimiz üzerinden meseleye baktık. Daha demokrasiye destek veren bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Devam eden demokrasi nöbetlerine CHP’nin de katıldığı düşüncesiyle baktık ancak o meydandaki hava ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması hayal kırıklığı yarattı.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında şunu göremedik, darbecilere ilişkin tek satır bir söz yok. Kim bu darbeciler, sanki uzaydan gelmiş birileri. Bu darbe nasıl oluyor, CHP nasıl yaklaşıyor bunları duymayı bekledik. Manifesto denildi ancak manifesto değildi. Manifesto olsaydı CHP’nin farklı bir bakış açısı sergilemesi gerekirdi. CHP mitinginden öteye geçmeyen bir konuşma ile karşılaştık bu yüzden Kılıçdaroğlu’nun konuşması siyaseten hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz.

“DEMOKRASİ RÜZGÂRINDAN KILIÇDAROĞLU’NA BİR ŞEY DÜŞMEZ”    

CHP lideri Kılıçdaroğlu, demokrasi rüzgârından ben de geride kalmayayım düşüncesinde bir rol kapma çabası içine girdi dünkü mitingde. Ama vatandaş her şeyi görüyor meydanlarda. Ancak Kılıçdaroğlu’na bu rüzgârdan bir şey de düşmez. Siyasette samimiyet önemlidir. Sokaktaki insan bunu görüyor. Miting alanında bir olayın olmaması, kötü sonuçlanmaması benim açımdan hayırlı olmuştur.

“İKİRCİKLİ TAVIRLARI DEVAM EDİYOR”

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir süreç yaşıyoruz. Mesela sadece darbelere karşı bir tutum almak değildir. Tabii ki Türkiye 1960’lardan beri darbelerden çok çekti. Bu 15 Temmuz’daki vahşi saldırı darbe ötesi bir durumdu. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye çalışan bir zihniyetin ortaya koyduğu bir girişimdi. Muhalefet partilerinin artık pozisyon alması gerekiyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk andan itibaren çok doğru bir duruş sergiledi. CHP içerisinden de önemli açıklamalar yapanlar oldu ancak ne yazık ki bunu fiiliyatta göremedik. Siyasi partilerin şunu görmesi gerekiyor; Türkiye sadece bir grubun iç sömürgeci saldırısıyla değil dışarıdan da bir saldırı ile karşı karşıya. Siyasi partilerin de bunu görerek hareket etmesi gerekiyor. Ancak hala ikircikli tavırların olması üzüntü verici. Bundan sonra da bu tavrın değişeceğini pek sanmıyorum. Türkiye, milletiyle halkıyla kendi yoluna devam edecek. Muhalefette eski vesayetin savunucuları olarak tarihteki yerini alacaktır.

  YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar