Kılıçdaroğlu'ndan OHAL eleştirisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Hepimiz güzel bir çevrede yaşamak isteriz. Ağaçların bol olduğu ,suların temiz olduğu. Bu tür çevreler pek çok ülkede var. Bizde de böyle güzel çevreler var. Bunlardan birisi Amasra. Amasra gerçekten doğasıyla olağanüstü bir şehir. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan bakanlar Amasra'yla ilgili özen gösterdi. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Amasra'ta termik santral yapılacaktı, Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce karşı çıktı. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı geldi buraya izin veriyorum dedi. ÇED raporu olumlu çıktı diyor. Adamına göre düzenlenirse olumlu çıkar. Amasra'yı görünüz, konuşunuz ve kararınızı düzeltiniz. 

"TEKİRDAĞ'A GELİNCE DURUYOR"

Siyasal iktidarlar yol ve köprü ile övünürler. Hepsi yaparlar. Sorun yol yapmanın ötesinde. Yolu kaça yapıyorsun arkadaş. 

Bu kadar yol yapan iktidar Tekirdağ'a gelince duruyor. 18 kilometrelik yol 7 yıldır bitirilmedi. 7 yıldır bitmiyor. Binali Yıldırım'a açık bir çağrı yapıyorum. Sizden istirham ediyorum, bu iki yolun yapımını Tekirdağ Belediyesi'ne devrediniz.

İnsan çalışırken de iş güvenliğinin olması lazım. Çalışmak kadar değerli bir şey yok. Çocuğunuz okula giderken ona harçlık veriyorsanız sizden mutlu yoktur. 

Faizler almış başına gidiyor, sorunu çözmek zorunda olan bir başbakan niye böyle diyor. Yahu sen başbakan değil misin? Senin şikayet etme hakkın yok ki. Cumhurbaşkanı da öyle diyor. Getir bir kanun faizler yüzde 1'i geçemez de vallahi destek vereceğiz. Getirir mi? Getiremezler, abileri izin vermez. Asarım keserim demeye gerek yok. Getir kardeşim. 

Merkez Bankası'na bağırıyorlar. Devleti yönetemiyorlar. Bir yönetici şikayet ediyorsa yönetme idaresini kaybetmiş demektir. 

Türkiye'nin olağan koşullara dönmesi lazım. Dolar aldı başını gidiyor, başbakan her şeyi dolara bağlamayın diyor. Her şeyi getirip dolara bağlayan sensin. Köprüyü, yolu dolara bağladın.  Neyi anlatacaksın? Dolar yükselişine CHP yol açtı demedi, diyebilirdi. 

8 yıl 8 ayda tüketici kredisi ve kredi kartları ile bankalara ödenen faiz. 255 milyar lira. Bu sadece bankalara ödenen faiz. Devlet AK Parti iktidarından 14 yıl önce 135 milyar lira faiz ödemiş. 

AK Parti döneminde 14 yılda ödenen faiz 692 milyar lira. Vatandaşı kandırmak için faize karşıyız diyorlar. Bu parayı kime nasııl kimin cebinden ödedin. Bunların yatacak yerleri yok. Meşru bir organın terör örgütü ile bağlantılı olmasını eleştirmeye devam edeceğim.

Son 1 haftada Türkiye bir terör örgütü ile ilişkili hale getirildi. Çavuşoğlu Cenevre'de toplantıya katıldı. Sonra terörist El Nusra Halep'ten derhal ayrılmalı dedi. Bunu 15 Ekim'de söyledi. 4 gün sonra Cumhurbaşkanı muhtarlarla konuşurken Putin beni aradı bana Halep'ten El Nusra'yı çektirir misiniz dedi, diyor. Bende arkadaşlarıma talimat verdim diyor. Bunu bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan söylüyor. Terör örgütü ile Türkiye'yi ilişkilendirmişlerdir. El Nusra'ya niye destek verdiniz diye soru soracaklar. O TIR'larla silah El Nusra'ya gönderiliyordu. Müslüman kanını Ortadoğu'da akıtmak için.  

FRANSA VE TÜRKİYE'DEKİ OHAL FARKLARI

Fransa'daki OHAL yetkisi hükümete kanun hükmünde kararname yetkisi vermiyor. Bizde veriyor. Dışişleri Bakanı'nın bundan haberi yok.

Fransa'da keyfi değil, Meclis'in denetiminde. Bizde yetkiyi aldılar, sadece OHAL dönemi değil, dönemin ötesinde de kanunlar çıkardılar.

Fransa'da kitlesel gözaltı ve tutuklama yok. Bizde binlerce kişi tutuklandı.

Mala mülke el koyma yetkisi vermiyor. Türkiye'de el konuldu. 

Fransa'da hükümet kayyum atayamıyor. Bunlar yetkiyi aldılar. 

Fransa'da işten atma yetkisi vermiyor, bizde binlerce öğretmeni kapının önüne attılar. 

"GEL BİZ BU KİŞİYİ KRAL YAPALIM"

Sayın Bahçeli'den istiramım. Gel biz bu kişiyi kral yapalım ve serbest kalsın. Bir televizyon kanalına bağlayalım 24 saat canlı yayın yapsın. 

Binali Yıldırım'a açık bir çağrı yapıyorum. Her türlü soruşturmaya var mısın? 60'lı 80'li yıllar sonuna kadar giderim. Gelir mi? Abisi izin vermez. 

Hangi partide bir kişinin kölesi olma, itaat etme ön plana çıkmışsa FETÖ'cüler o partidedir. 

Hangi parti bir kişinin adıyla anılıyor, yazılı mesajı ayakta dinleniyorsa zihniyet o partidedir. 

Hangi parti Reis'e itaat diyorsa FETÖ'cüler o partidedir. 

Yorumlar