CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet, kin, öfke ve öç alma duygularıyla yönetilmez

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Devlet, kin, öfke ve öç alma duygularıyla yönetilmez' dedi.

FETÖ darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlara değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonlar sonucunda mağdur olan insanlara dikkat çekerek, 'Devlet, kin, öfke ve öç alma duygularıyla yönetilmez' ifadesini kullandı. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş'ta düzenlenecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Adil Öksüz'ün şuan nerede olduğu belli değil. Sanayicilerin ne suçu var. Bunlar ne darbesi yaptı. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Gazetecilerin ne günahı var. Gazetecilerin tek silahı var, o da kalemidir.

'ER VE ERBAŞIN NE SUÇU VAR'

Bu uygulamalarla darbeyi dünyaya anlatamayız. 15 Temmuz akşamı FETÖ'cüler er ve erbaşla dışarı çıkmışlar. Erlerin ne suçu var. Bütün erler şuan Sincan Cezaevi'nde tutuluyor. Aileleri cezaevinin kapısının dışında bekliyor. Bugüne kadar nerede görülmüş er ve erbaşın darbe yaptığı.

'BİRÇOK İNSAN MAHKEME KARARI OLMADAN MEMURLUKTAN ATILDI'

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan üniversiteler ve askeri okullar sonucunda birçok öğrenci mağdur oldu. Bu durum bizim vicdanımızda derin yaralar açıyor. İnsanlar mağdur oldu. Bazılarının hem mal varlığına el kondu hem de hapse atıldı. Biz bu memlekette huzur istiyoruz. Bazı kamu personeli varsayımlar üzerine açığa alınırken, bazıları da mahkeme kararı olmadan memurluktan atıldı. İhtimallerle insan yaftalanıyor.

'BU MEMLEKETİ ONLAR İSTEDİĞİ GİBİ YÖNETEMEZ'

'İstikrar, İstikrar dediler', 14 yılın sonunda ise memleket bu hale geldi. Bütün vatandaşların düşünülmesi gerekiyor. Bu memleket bizimdir, burada birlikte yaşamak zorundayız. Adalet, mülkün temelidir, adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. 81 il başkanım burada, buradan size talimatım 81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Bu memleketi onlar istediği gibi yönetemezler. 

25 Ağustos 2004'teki MGK kararında FETÖ konusu gündeme getiriliyor ve önlem alınması gerekiyor. Başta dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve birçok isimin imzası bulunuyor. 'Benim haberim yok diyor', senin bal gibi haberin var. Senin gücün garibana yetiyor.

'FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR'

Yenikapı'da söylediğim gibi; camiye, kışlaya ve yargıya siyaset sokulmamalıdır. Farklılıkları, zenginlik olarak gördüğümüz zaman bu ülkeye huzur ve barış gelir. Darbe girşimiyle elbette mücadele edilmeli, Meclis'i bombalıyanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Hakkında mahkeme kararı çıkasıya kadar herkes masumdur.

Siyasi düşünceleri doğrultusunda kimse suçlanmamalıdır. Akıl geleceği sorgulamak ve karşıdaki kişiyi dinlemektir. Allah, 'Siz akıllarınızı kullanmıyor musunuz?' diye soruyor. Bu toprakların mayasında hoşgörü ve insan kültürü var. Bizi kin ve nefrete yöneltiyorlar, buna karşı çıkmalıyız. 

Yorumlar