Kaymakam Safitürk'ü şehit eden hainler yakalandı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamada bulundu, soruları cevapladı.

Şehit olan Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Kurtulmuş, Safitürk'ün çok acı, hain bir saldırı sonucu, Derik'te yaptığı çalışmaları makamında yönettiği bir sırada, vazife başında şehit edildiğini söyledi.

Safitürk'ün şehadetinin yüreklerdeki acısının henüz taze olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Yapılan bu saldırıyı, hiçbir şekilde unutmayacağız, unutturmayacağız. İnşallah bu saldırıyı yapanların tamamı, başladığı noktadan son ana kadar, kimler bu işin içerisine dahil olduysa bulup, bunlara en ağır cezanın verilmesini temin edeceğiz. Bu, hem Muhammet Fatih kardeşimizin şehadetine karşı bir sorumluluğumuzdur hem ailesine hem milletimize karşı bir sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

"62 kişi gözaltına alındı"

Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit edilmesiyle ilgili 62 kişinin gözaltına alındığını ifade ederek, "Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır." diye konuştu.

"Bütün terör örgütlerinin de kökü kazınacaktır"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, halktan ümidini kesmiş olan, halkla irtibatı tamamıyla kopmuş olan terör örgütünün, bu ve benzer hain saldırılarla halka bir kere daha korku salmaya çalıştığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunu başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi planın içerisinde olursa olsunlar, kimlerden güç devşirirlerse devşirsinler, nihayetinde bu memlekette hiçbir terör örgütü eylem yapamaz duruma getirilinceye kadar bu mücadele sürdürülecek, bütün terör örgütlerinin de kökü kazınacaktır. Bu olayın içerisinde olanlar, bu olayı bir şekilde yönlendirenler de bunu, bu şekilde bilmelidir. İnşallah Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da halkın beklediği hizmetler, vekil belediye başkanlarımız vasıtasıyla, halk arasında bilinen adıyla, kayyumlarımız vasıtasıyla da bu hizmet sunulmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımız, büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde, görevlerini yerine getiren bu belediye başkan vekillerimize her türlü desteği veriyorlar, desteği vermeye de devam edecekler. Terör örgütünün telaşlanma gerekçelerinden birisi de budur. Ümit ederim ki en kısa zamanda bölgedeki bütün terör faaliyetleri sonlandırılarak, bu süre içerisinde vatandaşımıza her türlü hizmet sunulmaya devam edecektir."

Yabancı yatırımcılara istisnai Türk vatandaşlığı verilmesi

Bakanlar Kurulu toplantısında, yabancı yatırımcılara istisnai Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili çalışmanın ele alındığını aktaran Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sunumu çerçevesinde bu konuyla ilgili genel çerçevenin belirlendiğini, detayların çalışılacağını bildirdi.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de herhangi bir miktarda, bu miktar belirlenecek, sabit sermaye yatırımı yapan yabancı yatırımcılar, belli bir seviyenin üstünde gayrimenkul alarak bu gayrimenkulleri 3 yıllığına satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, kurdukları iş yerlerinde belli sayıda kişiye istihdam imkanı sağlayan yabancılar, ayrıca bankaya yatırdığı belli bir miktarın üstünde parayı üç yıl çekmeyen yabancı yatırımcılar ve devlet yatırım araçlarına belli bir süre içerisinde bunları çekmemek koşuluyla para yatıran yabancıların istisnai vatandaşlık kapsamına alınacakları yönünde bir çalışma, bir ana çalışma tamamlanmıştır."

Kurtulmuş, söz konusu çalışmanın kapsamı, detaylarının Bakanlar Kurulu tarafından karar verilmek üzere gelecek günlerde netleştirileceğini dile getirdi.

"Raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isterim"

AB İlerleme Raporu'na da değinen Kurtulmuş, raporun yanlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AB İlerleme Raporu, tamamıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak, siyaseten Türkiye'nin özellikle teröre karşı verdiği zor mücadelede, Türkiye'nin mücadelesini de bir şekilde etkileyebilecek olan yanlı bir rapordur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi, bu raporun yazılmasındaki düşüncenin de çok dostane olmadığını ifade etmek isterim. Kaldı ki Sayın Schulz'un açıkça tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil. Şimdiye kadar Türkiye, bu kadar çok terörle mücadelede nice badirelerden geçmişken bir kere Avrupa Birliği, çok yüksek perdeden, bu raporda ortaya koyduğu gibi, terörü lanetleyen bir cümle söylemiş midir?"

Yorumlar