AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır? Açıköğretim ders ekleme işlemleri başladı!

Açıköğretim Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin 2016 -2017 AÖF Güz dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerin yenileme yaparken dönem içesinde alacakları dersler için ders ekle sil işlemini de yapmaları gerekiyor.

Üniversite eğitimine dışarından devam eden öğrencilerin 2016-2017 yılı kayıt yenileme işlemleri başladı. Yenileme işlemi yapacak Anadolu Üniversitesi iktisat ve İşletme öğrencileri gerekli işlemleri belirlenen tarihler arasında yapmaları gerekiyor. 26 Eylül Pazartesi saat 09:00 itibariyle başlayacak. 10 gün sürecek olan yenileme işlemleri 7 Ekim Cuma saat 17.00 itibarıyla sona erecek. Belirtilen tarihler arasında herhangi bir mazeretinden dolayı kayıtlarını yenilemeyenler için Mazeretli başvurular ise yine 07 Ekim tarihinde alınacak. AÖF Kayıt Yenileme İşlemi yapacak olan öğrenciler yenileme işlemi sırasında 2016-2017 Güz Döneminde alacakları dersleri eklemeleri ya da istemedikleri dersleri silmeleri gerekiyor. Ders ekle sil işlemi aof.anadolu.edu.tr adresininden yapılacak. Öğrenciler işlemle ilgili hangi bir sorun yaşamamaları için ders seçimlerini ödeme yapmadan önce yapmaları gerekiyor.

AÇIKÖĞRETİM KAYIT YENİLEME

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz sönemi kayıt yenileme işlemleri pazartesi itibarıyla başladı. 26 Eylül'de başlayaan yenileme işlemleri 07 Ekim Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Herhangi bir mazeretinden dolayı kayıt yapramayan öğrenciler 07 Ekim 2016 tarihinde kayıtlarını yeniletecekler. Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler için ders atamaları 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilecek (silecek) ya da toplam 45 AKTS krediyi geçmemek kaydıyla üst yarıyıldan ders ekleyebilecekler.

DERS EKLEME – SİLME

Ders ekle – sil işlemi kayıt yenileme tarhleri arasında aof.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ders Ekle-Sil Otomasyon bölümünden yapılacak olan işlemlerle ilgili öğrencilerin sorun yaşamamaları için Anadolu Üniversitesi tarafından uyarıda bulunuldu ve “Öğrenciler ders ekle – silme işlemini ödeme yapmadan önce dönem içerisinde almak istedikleri dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.” Denildi. Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar.

MAZERELİ DERS EKLEME

Mazeretli kayıt yaptıracak olan öğenciler ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

HARÇ ÜCRETLERİ

Güz dönemi Harç ücretleri ödeme bilgileri kayıt işlemleri sırasında ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartı ile(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

ÖDEMELER MESAİ BİTİMİNE KADAR YAPILACAK

Güz dönemi ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında ya da bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında bulunmaktadır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilecekler. Mazeretli kayıtların son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde olup, İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığı üzerinden ödeme yapacak öğrenciler ödemelerini belirtilen tarihin son günü saat 23:30’a kadar yatırabilirken ödeme işlemlerini şubelerden yapacak olanlar ödemeleri en son mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıfbank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri Temsilcisi”ne bağlanarak ödemelerini yapabilir.

BÜROLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Açıköğretim Büroları sabah saat 08.30 de açılır ve 17.00’de kapanır. Bürolar hafta içi hizmet vermekte olup, hafta sonu hiçbir işlem almamaktadırlar.

 

ÜCRETLERİN YATACAĞI BANKALAR

Kayıt yenileme işlemleri sırasında dönemsel olarak ödenen harç ücretleri aşağıda belirtilen şekillerde ödenebilmektedir. Belirtilen bu dört yöntem dışında ödeme yapacak olan ödemelerin; posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir.

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Harç ödemeleri, Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ın internet bankacılığı işlemi hizmetini kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın (vakifbank.com.tr) internet sitesinde bulunan “İnternet Bankacılığı” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri” seçeneklerini sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme

- Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’den ödeme yapmak için, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartıyla ödeme yapmak için giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz. İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yaptığınızı belgelemek için saklayınız.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme DuyurusuEklenme Tarihi: 22 Eylül 2016
Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır.
Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.

2016 – 2017 AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017

Yorumlar