PKK'nın sözde yöneticilerden Murat Karayılan, kayyumların hedef alınacağı tehdidinde bulundu

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Murat Karayılan, terör destekçisi belediyelere atanan kayyumların PKK tarafından hedef alıncağı tehdidinde bulundu.

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı atağa geçmesi sonrasında büyük kayıplar veren PKK'nın sözde yöneticilerinden Murat Karayılan, teröristlerin bozuk olan morallerini düzeltmeye çalışıyor. Zafere yakın olduklarını iddia eden sözde terör örgütü yöneticisi, terörü destekleyen belediyelere atanan kayyumları tehdit etti.

KAYYUMLARA PKK TEHDİDİ

Bölücü terör örgütü PKK'nın verdiği kayıplar sonrası iyi durumda olduğunu göstermeye çalışan Karayılan, hükümet tarafından KHK'larla atanan kayyumların PKK tarafından hedef alınacağı tehditinde bulundu.

KORUYUCULARA 'BİZİ HEDEF ALMAYIN' ÇAĞRISI

Ayrıca sözde örgüt yöneticisi koruyuculara, 'bizi hedef' almayın çağrısında bulunarak için de bulundukları kötü durumu da kanıtlamış oldu.

Son dönemde yurt dışında DAEŞ, yurt içinde de bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar artmış, PKK gerçekleşen operasyonlarda ağır kayıplar vermişti.

HDP'DEN BAYRAM TEHDİDİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın söylediği "Onların bayramının tadı tuzu kaçacak" cümlesinin ardından Van'da dün meydana gelen hain saldırı hem HDP'yi hem de söz de Kürt haklarını savunan PKK'yı Kürt halkının gözünde tamamen bitiren girişim oldu. Hain saldrının ardından Kürt vatandaşlar kanlı örgütü tamamen bir düşman olarak gördüklerini söyledi.

VATANDAŞLAR PKK'YA KARŞI

Vatandaşlardan E.K. ise patlamanın yaşandığı bölgede kardeşinin iş yerinin bulunduğunu belirterek, yaşanan terör saldırısında iş yerinde kardeşinin de yaralandığını söyledi.

Yaşananların vahim olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Patlama anında kardeşim markette işlerini yapıyordu. Bir anda çok büyük bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle kardeşim yaralandı ve şoke oldu. Kardeşim şu an hastanede tedavi görüyor. İş yerinde de maddi hasar çok fazla. Yaşananlar bizleri çok üzüyor."

'BU ŞEREFSİZLİK YAPILMAZ'

Kentte taksicilik yapan R.Y., terör saldırısı kınarken "Bayram günü bu zalimlik, şerefsizlik yapılmaz, kınıyorum. Ben de bir Kürt evladıyım, böyle Kürtlük olmaz. " ifadelerini kullandı.

'ONLAR DÜŞMANIMIZDIR'

Vatandaş M.S. ise terörün kökünün kazınacağını, millete zarar verenlerin kaşısında olduklarını söyleyerek, ''Onlar düşmanımızdır. Terörün kökü kazınacak. Kimseden korkmuyoruz." diye konuştu.

'NE BAYRAMA NE DİNE SAYGI KALDI'

Almanya'dan Kurban Bayramı için gelen gurbetçi N.Y., Van'daki terör saldırısında yaralananlara acil şifalar diledi.

Yıldırım, "Bayram gününde bile rahat durdukları yok. Artık ne bayrama, ne dine saygı kaldı. Böyle bir günde olmaması gerekiyor. Şiddetle kınıyorum. İnşaallah, ölü olmaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar