Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Adli yıl açılışına katılmayacağım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, adli yıl açılışına katılmayacağını açıkladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, adli yıl açılışına katılmayacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın gerçekleşecek olan Adli Yıl Açılışı toplantısına katılmama kararı aldı. Karar, CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alındı. Kılıçdaroğlu katılımın olmayacağını daha önce de beyan etmiş, ancak sonra bu konuyu görüşmek için MYK'yı toplama kararı almıştı. MYK'da bu karar konusunda hemfikir olunduğu belirtiliyor.

YENİ ÇAĞRILAR ÜZERİNE MYK TOPLANDI 

Adli Yıl Açılışı konusunda yeni çağrılar üzerine CHP, MYK toplanmıştı. Kılıçdaroğlu bu konuyu kurmaylarına da taşıdı ve fikirlerini sordu. Toplantıda fikirbirliği ile bir karara varıldı. Dolayısıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yarınki Adli Yıl Açılışı toplantısına katılmayacak.

GEREKÇE YARGI BAĞIMSIZLIĞI

Bu konuda özellikle partinin a takımı da hemfikir bir karar almış oldu. Gerekçe olarak ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek olması ve bunun yargı bağımsızlığına gölge düşüreceği beliritldi. Bunun güvenlik nedeniyle yapıldığı konusunda da diğer noktaların güvenliğinin sağlanamayacağına yönelik endişe mi var sorusu yöneltilerek bu gerçerli bir neden olarak görülmedi. 

KILIÇDAROĞLU FEYZİOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşecek. Feyzioğlu ve TBB yönetimi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek olan Adli Yıl Açılış törenine katılmayacaklarını açıklamıştı. 

Adli Yıl Açılışı'na ilişkin bugün Başbakan Binali Yıldırım'dan da bir açıklama gelmiş ve Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun toplantıya katılması gerektiğini söylemişti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açılışa katılacağını açıklamıştı. 

Yorumlar