Karamollaoğlu'ndan Binali Yıldırım'a sitem!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet lideri gibi konuştuğunu vurguladı. Ayrıca Binali Yıldırım'ın "Seçimler siyasi faaliyet değildir" sözüyle ilgili "Ayıp yahu bu kadar olmaz. Seçim siyasi faaliyet değilse nedir? Seçimleri hobi olarak yapıyorsak bunu hepimiz bilelim ona göre davranalım!" ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalara yer verdi.

21 yıl önce Refah Partisi'nin kapatılmasını söyleyen Karamollaoğlu, "Ne yazık ki o gün bu hukuksuz karara imza atanlar destekleyenler bugün yaşanan gelişmeler akabinde bundan pişman oldular" ifadelerini kullandı.

"AYIP YAHU BU KADAR OLMAZ"

TBMM Başkanı ve ayrıca AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım'ın "Seçimler siyasi faaliyet değildir" sözlerini tekrar gündeme çıkaran Karamollaoğlu, "Biz kendisine bir tavsiyede bulunarak TBMM başkanlığından istifa etmesi çağrısında bulunmuştuk. Yasalar ve devlet teamüllerimiz ortadadır. Bu kadar duyarsızlık ve umursamazlık hakikaten endişe vericidir. Bu tamamiyle ‘ben yaptım oldu’ mantığıdır. TBMM Başkanlığı Twitter hesabından yerel seçimlerle alakalı tweet’ler atılmaktadır. Biz Binali Bey’den devlet adamlığına yakışır bir tavır takınmasını beklerken, O “seçim siyasi bir faaliyet değildir gibi” bir açıklama yapıyor. Ayıp yahu bu kadar olmaz. Seçim siyasi faaliyet değilse nedir? Seçimleri hobi olarak yapıyorsak bunu hepimiz bilelim ona göre davranalım!" dedi.

"ERDOĞAN MUHALEFET LİDERİ GİBİ KONUŞUYOR"

Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefet lideri gibi konuştuğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Malum yerel seçimler yaklaşıyor, Sayın Cumhurbaşkanı’da bu vesile ile yerel yönetimlere dair her ortamda konuşuyor. Fakat bu seçim sürecinde sayın Cumhurbaşkanı, iktidarın lideri gibi konuşmuyor. Adeta bir muhalefet lideri gibi konuşuyor. " ifadelerine yer verdi.

Yorumlar