Bingöl'de jandarma karakoluna silahlı saldırı

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan Savuran Jandarma Karakolu'na bölücü terör örgütü PKK tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Bölücü terör örgütü PKK Doğu ve Güneydoğu illerinde hain saldırılarına devam ediyor. Bingöl'ün Genç ilçesinde de bir jandarma karakoluna silahlı ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ROKETATAR VE OTOMATİK SİLAHLARLA SALDIRDILAR

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde Savuran Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Genç İlçesi'nin Savuran Jandarma Karakolu'na PKK'lıların dün gece roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya karakoldaki askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçarken, saldırı da ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar sürüyor.

MARDİN'DE ROKETATARLI SALDIRI

Mardin'in Derik ilçesin’de Özel Harekat polislerinin kullandığı eski cezaevine dün gece teröristler roketatarla ateş açtı. Güvenlik güçleri saldırıya karşılık verdi. Derik ilçesi Bahçelievler mahallesinde bulunan ve daha önce cezaevi olarak kullanılan, şimdi ise ilçede görevli bulunan özel harekat polislerinin kullandığı binaya dün gece saat 00.30 sıralarında PKK'lı teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Özel harekat polislerinin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Çatışma ile ilgili bir açıklama yapılamadı.

TUNCELİ'DE DE BÜYÜK OPERASYON

Tunceli'de de dün bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirilmiş ve izinli olarak ağaç kesmeye giden üç vatandaşın bulunduğu araç havaya uçurulmuştu. Araçta bulunan sivillerden biri olay yerinde hayatını kaybederken diğer iki vatandaştan haber alınamamıştı. Güvenlik güçleri de yapılan bu saldırının ardından saldırıyı gerçekleştiren teröristleri yakalamak için büyük bir operasyon başlattı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 2 KİŞİDEN DE HALA HABER ALINAMADI

Hozat İlçesi'nin Yenibaş Jandarma Karakolunun etrafındaki ağaçları izinli olarak kesmeye giden ve içinde 3 sivilin bulunduğu araca PKK'lı teröristler önceki gün tuzakladıkları bombayı infilak ettirerek saldırı düzenledi. Saldırıda 1 kişi ölürken, 2 kişi hakkında haber alınamadı. Dün Tunceli Valiliği'nin talimatıyla Hozat Belediyesi'nden 3 kişilik ekip bölgeye gönderildi.

OLAY YERİNE GİDEN EKİBE DE SALDIRDILAR

Ekip, olay yerindeki ceset ile aracın parçalarını toplayıp dönerken, ormanlık alana gizlenen teröristler uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, bölgedeki askerler ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma ortasında kalan ekip, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ı arayarak yardım istedi. Bölgeye giden Polat da Vali Osman Kaymak'ı aradı. Vali Kaymak'ın talimatıyla bölgeye takviye asker ve Kobra helikopteri gönderilmesinin ardından 3 belediye personeli bölgeden alınarak ilçeye ulaştırıldı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Karadan profesyonel askerler sevk edilirken, havadan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu yerleri ateş altına aldı. Bombalanan alanlardan dumanların yükselirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

Yorumlar