Kara kışın ardından tohumlar toprağa kavuştu

Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılki yoğun kar yağışı ve devam eden soğuk havanın ardından çiftçiler, tohumlarını toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olup kış mevsiminin en uzun yaşandığı kentler arasında yer alan Kars'ta, çiftçiler tarlalarını sürerek tohumlarını toprakla buluşturdu.

Sarıkamış ve Selim ilçelerine bağlı köylerde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, tarlalarına arpa, buğday, korunga ve fiğ gibi ürünleri ekmeye başladı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Yardımcısı Nazım Öncü, bu sene kış mevsiminin soğuk ve uzun geçtiğini söyledi.

Karların erimesinden sonra tarlaların kuruyup ekilecek hale gelmesiyle tohumların ekilmeye başladığını ifade eden Öncü, "Yaklaşık 6- 7 ay süren kışın sonunda çiftçilerimiz tohumlarını ekmeye başladı. İnşallah bol bereketli bir yıl olur. Şimdiden ülkemize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Öncü, Doğu Anadolu Bölgesinde bu yıl kış ayının çetin ve uzun geçtiğini vurgulayarak, "Bu bölgede ağır kış şartlarından dolayı yaşamak zor. Çiftçilerimizin bu anlamda sıkıntıları var. Mazot ve gübre fiyatları oldukça yüksek olması çiftçileri zor duruma sokuyor. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan destek gelirse çok memnun oluruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar