Kadıköy – Kaynarca Metro Hattı Açılış İçin Gün Sayıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadıköy- Kaynarca Metro hattının yapım çalışmaları sona erdi. Test sürüşü tamamlanan Kadıköy-Kartal Metro hattının devamı olan hattın Ekim ayı başında açılması bekleniyor.

İstanbul Kadıköy –Kaynarca arasındaki mesafeyi 35 dk. ya düşürecek olan Kadıköy-Kaynarca metro projesinin hayata çekmesi için sayılı günler kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan hattın test sürüşleri tamamlandı. Kadıköy-Kartal Metro hattının devamı olan hattın 25 Eylül Pazar günü hizmete gireceği açıklanmıştı. Daha sonra protokol katılımının program yoğunluğu nedeniyle açılışının ertelendiği öğrenildi. Kadıköy- Kaynarca arasını 35 dakikaya indirecek hattın Ekim Ayının başlarında (bir hafta içinde) açılması bekleniyor.

KADIKÖY - KAYNARCA METRO HATTI 25 EYLÜL'DE AÇILACAKTI

Yapım çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve hizmete girmeye hazır hale gelerek açılış tarihi 25 Eylül olarak belirtilmesine rağmen protokol katılımının program yoğunluğundan dolayı açılışı ertelenen Kadıköy- Kaynarca hattının bir hafta içerisinde açılması bekleniyor.

AÇILIŞI BU HAFTA BEKLENİYOR

İstanbulluların büyük bir sabırsızlıkla bekledikleri Kadıköy-Kaynarca hattının yeni açılış tarihinin Ekim ayının ilk haftası olacağı tahmin ediliyor. Açıldıktan sonra Kartal-Kaynarca arasındaki 4.4 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde Kadıköy’den Kaynarca’ya ulaşımın süresi 35 dakikaya düşecek. 2013 yılı Mayıs ayında yapımına başlanan metro hattının inşasının tamamlanmasının ardından önceki günlerde test sürüşleri de başarıyla tamamlanmıştı.

 

METROBÜS VE MARMARAY BAĞLANTISI VAR

Bir hafta içinde açılacağı belirtilen Kadıköy-Kaynarca metrosunun Marmaray ve Metrobüs bağlantısının olması sayesinde Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkezi bölgelere de kesintisiz ulaşım sağlanacak. Kaynarca’dan (Tavşantepe) Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanacak diğer metro hattının da çalışmaları devam ediyor. Bu hattın da tamamlanmasından sonra Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na da kesintisiz ulaşım sağlanacak. Ayrıca hat Kartal-Kaynarca ile sınırlı kalmayacak olan hat uzunluğu, Tuzla’ya kadar uzatılacak hattın ihalesinin de yapıldığı belirtildi.

DÖRT İSTASYON BULUNACAK

Kadıköy’den Kaynarca’ya uzanacak olan yapımı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 7.4 kilometre uzunluğundaki hattın üzerinde dört istasyon bulunacak. Hat üzerinde bulunan sırasıyla Yakacık, Adnan Kahveci, Pendik ve Tavşantepe istasyonları vatandaşlara hizmet verecek. 

Yorumlar