53. Antalya Film Festivali ABD'li oyuncuların halkı selamlaması ile başladı

53. Antalya Film Festivali büyük ve gösterişli bir kortej töreni ile başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği kortejde Menderes Samancılar, Attila Olgaç ve Mustafa Alabora gibi ünlü tiyatrocular da yer aldı.

Ülkemizdeki en önemli festivallerden biri olan ve 16-23 Ekim tarihlerinde Expo'da düzenlenecek olan 53. Antalya Film Festivali yine büyük bir coşku ile başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği sanatçıların kortej töreni Cam Piramit önünden başlayarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kadar devam ederek Akra Barut Otel'in önünde tamamlandı. Sadece Türkiye'den değil dünyadan da birbirinden ünlü oyuncuların katıldığı festivalin bu yıl ki en önemli isimleri ise "Amelie" filmi ile tanınan Audrey Tauto oldu. Gerard Depardieu ve Audrey Tauto'ya yapılacak olan açılış gecesinde ise bu yıl ki Onur Ödülü verilecek. Tauto'nun yanı sıra İtalya'nın ünlü oyuncularından Maria Grazia Cucinotta'da açılış törenine katılan en önemli isimlerden oldu. 

ÜNLÜ TİYATORCULAR ANTALYA'DA

En uzun süreli festivallerden biri olan 53. Antalya Uluslararası Film Festivali'nin kortej töreninde eğlenceli anlar yaşandı. Birinden başarılı ve ünlü tiyatroculara kortej töreni sırasında çiğ köfte ikramı yapıldı. Festivale ilk kez katılan tiyatroculardan biri olan Attila Olgaç bunun çok zevkli olduğunu ayrıca hatırlanmanın da mutluluk verici olduğuna değinerek keşke hep böyle hatırlanabilsek dedi. Menderes Samancılar, Mehmet Özgür, Attila Olgaç, Erdal Tosun, Nursel Köse, Özgür Çevik, Mustafa Alabora, Ümit Kantarcı gibi isimlerde geçiş sırasında halkı selamladı.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER DE 53. ANTALYA FİLM FESTİVALİ'NDE

Dünya çapında tanınan sanatçıların katılımı ile gerçekleşen festivalin bu yıl ki konukları arasında Amerikalı isimlerden  Esai Manuel Morales, Rutger Hauer, Connie Nielsen, George Hamilton, Andie Macdowell ve John Savage'de aynı uçakla Antalya Havalimanı'na indi. John Savage festivale katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek "Burayı ve festivali çok sevdim." dedi. Ayrıca Tran Anh Hung'un yönettiği "Sonsuzluk" isimli filmin gösteriminde Audrey Tauto'da yer alacak. Andie Macdowell ise festivalin Uluslararası Film Yarışması’nda da jüri üyesi olarak görev alacak. 

SOSYAL SORUMLULUK VE FARKINDALIK KORTEJİ

Kortejden önce  Antalya Emniyeti Müdürlüğü ekipleri büyük bir titizlikle güvenlik önlemleri aldı. Bomba arama köpekleri de araçların geçişi sırasında kontrolde bulundu. Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Korteji olarak isimlendirilen ve iki yıldır bu şekilde devam eden kortejde ve Türkiye'nin önemli konularına dikkati çekilmesi hedefleniyor. Bu yıl ki ortak konulardan biri ise göçmenler ile ilgili olacak. Korteje katılan isimlerden Mustafa Alabora "O kadar mutluyum ki, demek ki insanlara güzel şeyler vermişiz ki; onlar bize karşılığını veriyor." dedi. Klasik ve üstü açık arabalarla yapılan geçişin ardından sanatçılar düzenlenen kokteyle katıldı. Belgesel ve kısa filmlerin de yer alacağı festival 23 Ekim'de bitecek.

Yorumlar