Ergin Cinmen "Jandarma, olaydan hem önce hem de olay anında oradaydı"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturma, Hrant Dink cinayetindeki sır perdesini de kaldırmaya başladı.

15 Temmuz ihanet girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında ortaya çıkan gerçeklerse hain yapının devlet içinde bir kanser gibi nasıl büyüdüğünü gözler önüne seriyor. Dönemine damga vurmuş hangi olay varsa terör örgütü FETÖ’nün izine rastlanıyor. Dink cinayeti de bu olaylardan yalnızca bir tanesi…

FETÖ soruşturması kapsamında ortaya çıkan bir görüntü Dink cinayetinin ne kadar planlı ve geniş kapsamlı yapıldığını ortaya çıkardı. Görüntülerde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının olay yerinde inceleme yaptığı ve Dink cinayetini tetikçi Ogün Samast ile birlikte planladıkları görülüyor. Bu görüntüyle 9 yıl önceki cinayetteki FETÖ parmağı da çok açık bir şekilde belgelenmiş oldu.

Son ortaya çıkan bu görüntüleri ve FETÖ soruşturmaların Dink cinayeti davasının seyrini ne yönde etkilediğini AjansHaber’e anlatan Hrant Dink’in aile avukatı Ergin Cinmen önemli açıklamalarda bulundu. Cinmen FETÖ soruşturmasının cinayet davasının seyrini çok olumlu yönde etkilediğine değinirken bu kadar planlı ve geniş kapsamlı bir cinayete çok az rastlanabileceğini de vurguladı.

ergin cinmen ile ilgili görsel sonucu
Hrant Dink'in aile avukatı Ergin Cinmen FETÖ soruşturması kapsamında ortaya çıkan görüntüleri ve Dink cinayetindeki FETÖ parmağını AjansHaber'e değerlendirdi.

Jandarmanın cinayetin hem öncesinde hem de cinayet anında olay yerinde olduğunu belirten Cinmen cinayetin devletin çok yüksek kademeli görevlileri arasında planlandığını da sözlerine ekledi.

İşte Ergin Cinmen’in AjansHaber’e yaptığı o çarpıcı açıklama:

FETÖ OPERASYONLARI CİNAYETİN SEYRİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR

Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar Dink cinayetinin seyrini de olumlu yönde etkiliyor. Soruşturma ile ortaya çıkan belgeler görüntüler ne kadar planlı bir cinayet olduğunu da ortaya koyuyor. Soruşturmadan önce bu denli bir teşkilatlanma ile gerçekleştirilmiş bir cinayet olduğunu kimse düşünmüyordu.

“ARTIK ÖNEMLİ OLAN KARARIN NEREDEN ALINDIĞIDIR!”

Bu dakikadan sonra önemli olan artık konu cinayet kararının nereden alındığıdır. Bu belli ki bu cinayet Yasin Hayal’in, Ogün Samast’ın işi değil.  Devletin tepelerinde belli ki bir karar alındı ve bu karar, icraya konuldu. Şimdi artık bunun araştırılması gerekmektedir. Tahmin ediyorum ki failler bulunacaktır diye düşünüyorum.

“JANDARMA OLAYDAN HEM ÖNCE HEM DE OLAY ANINDA ORADAYDI”

Jandarma istihbaratının hem olaydan önce hem de olay sırasında olduğu ortaya çıktı. Bu gerçekten çok ama çok ciddi bir olay. Çok ince planla yapılmış, üzerinde çalışılmış bir cinayet bu. Ben bu kadar yıllık avukatlık yapıyorum ağır ceza davalarıyla uğraşıyorum ama bu derecede planlı bir cinayete çok az rastladım. Devletin en tepelerinden planlanmış bir cinayettir Dink cinayeti.

SADECE FETÖ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLİRSE ADALET TESİS EDİLMİŞ OLMAZ!

Cinayetin ihbarı bir yıl önceden İstanbul’a geliyor ve İstanbul’da da bu hasıraltı ediliyor. Hasıraltı edenlerin içerisinde FETÖ soruşturmasında olmayanlar da var. Sadece FETÖ soruşturması çerçevesinde bulunan polis memurları veya devletin görevlileri tarafından icra edilmiş bir cinayet değil. Başkaları da bu suikasta dâhil oldular. Sadece FETÖ çerçevesinde bu cinayetin üzerine gidilirse adalet tesis edilmiş olmaz. Bekleyip göreceğiz…

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar