İYİ Parti listesinden seçilen Gültekin Uysal istifa etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne İYİ Parti listelerinden giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal istifa ederek Demokrat Parti’ye geri döndü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne İYİ Parti listelerinden giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal istifa ederek Demokrat Parti’ye geri döndü.

''GÜLTEKİN UYSAL İSTİFA EDEREK DEMOKRAT PARTİ'YE GEÇTİ''

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti listesinden Afyonkarahisar milletvekili adayı olarak seçilen Gültekin Uysal için İHA, "istifa ederek yeniden Demokrat Parti’ye geçti" iddiasında bulundu. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) iddiasına ilişkin Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklama yapan Uysal, İYİ Parti listesinden seçilmesinin İYİ Parti üyesi olduğu anlamını taşımadığını vurguladı.

'İYİ PARTİ'YE HİÇ GEÇMEDİM'

Gültekin Uysal, "Ben Demokrat Parti Genel Başkanıyım. İYİ Parti'ye geçmem için DP 'den istifa etmem gerekiyor. Ben genel başkanı olduğum partimden istifa etmedim. İYİ Parti'ye hiç geçmedim. Sadece Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti'nin listesinde yer aldım. Bundan dolayı üyesi olmadığım İYİ Parti'den istifa ederek DP 'ye geçmem de söz konusu değildir" dedi.

BİR İSTİFA DA TRABZON'DA

Hayriye Nurcan Yazıcı, İYİ Parti Kurucu Kurul üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yazıcı ”Kuruluş aşamasında ifade edildiği halde İYİ Parti kadınları, ilke ve idealleri bünyesinde barındıramamıştır. Seçimlerden çok önce bu kararı almış olmama rağmen, partili arkadaşlarıma zarar vermemek adına ertelemiş olduğum istifamı, kendime olan saygım ve ideallerim doğrultusunda bugün gerçekleştirmiş, İYİ Parti kurucu ve parti üyeliğimden ayrılmış bulunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar