İsveç'te halk, korku filmlerini tabutta izleyecek

Korku filmlerini izlerken genellikle gerilim had safhadadır. Sinema sektörü, müşterilerine önemli raddede keyif sunabilmek için çeşitli konseptler ortaya çıkarıyor (9D). Bu tür konseptler kullanıcıların ilgisini fazlasıyla çekmeyi başarıyor.

İsveç Film Festivali'nin düzenlenmesine kısa bir süre kaldı. Dünyada bir ilki gerçekleştirmeyi hedef haline getiren Festival'de; kendisine güvenen korku filmi severler, gerilimin doruk noktasına ulaştığı etkinliğe davet edildi.

İnsanlar genellikle korku filmlerini karanlık bir ortamda izlemeyi ister. Peki ya içinden kolayca çıkamayacağınız küçük bir kabinde (tabut) bu deneyimi yaşasaydınız?

Korku filmini mezarlıklarda izleyip deneyimlemek dünyanın çeşitli bölgelerinde moda haline geldi. Bazı korku filmi hayranları bu duruma pek heyecanlanmasa bile, İsveç'te yer alan film festivalinin yayınlanan tanıtım videosunda herkes ters köşe oldu. Sizi iki kez düşünmeye itecek olan konseptte izleyiciler filmi özel olarak hazırlanmış bir tabut içerisinde deneyimliyor.

DÜNYANIN EN KLOSTROFOBİK SİNEMASI

Bir yerde sıkışma fikri insanın canını bir hayli sıkabiliyor. Bir de işin içinde korku olunca işler, işin içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Organizatörler, İsveç Göteborg Film Festivali'nin 40. yıldönümünde Aniara filmini yeni konseptle izleyicileriyle buluşturacak. Dış dünyayla bağlantınız yok, taştan yapılmış bir tabutun içerisinde yatarak filmi sonuna kadar izleyeceksiniz. Cesurlar için ölümü yaşamanın bir başka yolu.

Yorumlar